ΔΙΕΘΝΗ

Αρχείο με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν θα μοιραστεί με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ η Ισπανία

Αρχείο με όσους αρνούνται να εμβολιαστούν θα μοιραστεί με άλλα κράτη μέλη της ΕΕ η Ισπανία

Αρχείο με τα άτομα που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν εναντίον του νέου κορωνοϊού θα δημιουργήσει η Ισπανία και θα το μοιραστεί με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, αν και δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας Σαλβαδόρ Ίγια τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Υπουργός Υγείας ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο κανάλι La Sexta επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός κατά του ιού, ο οποίος ξεκίνησε στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο όπως και στην πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ, δεν θα είναι υποχρεωτικός.

«Αυτό που θα γίνει είναι ένα αρχείο, το οποίο θα μοιραστούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας ... αυτών των ανθρώπων στους οποίους θα προσφερθεί (το εμβόλιο) και απλώς θα το απορρίψουν», είπε.

«Δεν είναι έγγραφο το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα γίνει με τον ύψιστο σεβασμό για την προστασία δεδομένων», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν θα έχουν πρόσβαση σ` αυτό εργοδότες ή το ευρύ κοινό.

Το ποσοστό των Ισπανών οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 έχει πέσει στο 28% το Δεκέμβριο από 47% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με έρευνα. Η έρευνα η οποία διενεργήθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο CIS το οποίο χρηματοδοτείται από το κράτος βρήκε ότι 40,5% των συμμετεχόντων είναι θετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο ενώ 16,2% θα το έκαναν αν αποδειχθεί ότι είναι «αξιόπιστο».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top