ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Α. Δημητριάδης: Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Α. Δημητριάδης: Να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Aρνητική επίπτωση στις επιχειρήσεις έχει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οχτώ με εννέα επιχειρήσεις έχουν υποστεί μείωση εσόδων κατά το προηγούμενο διάστημα, ενώ στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς, ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Πάφου που έγινε διαδικτυακά αυτή την εβδομάδα.


Ο κ. Δημητριάδης νυν πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Γης και αντιπρόεδρος  του ΚΕΒΕ έθεσε θέμα λήψης  πρόσθετων μέτρων από το Κράτος για τη στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας η οποία γίνεται πιο επιτακτική σήμερα λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Επαρχίας και θέλει και μπορεί να συμβάλλει για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την πανδημία είπε, σημειώνοντας πως χρέος της κυβέρνησης είναι ναι μεν να συμβουλεύεται τους ειδικούς επιστήμονες για τη δημόσια υγεία, που χωρίς καμία αντίρρηση είναι το υπέρτατο αγαθό, αλλά θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τις θέσεις και τις απόψεις των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί καίρια.

Είπε ακόμη πως τόσο η  δημοσιονομική στήριξη όσο και η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας για να αποφευχθεί απώλεια βιώσιμων επιχειρήσεων, μεγαλύτερη ανισότητα και αύξηση της ανεργίας.

Όσον αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως αναμφίβολα συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία του τόπου και είπε ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία από την 1η Ιουνίου 2013 μέχρι 15 Αυγούστου 2018 έγιναν συναλλαγές συνολικού ύψους €6,6 δις, εκ των οποίων τα €3,7 δις αφορούσαν επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. 

Πρόσθεσε πως η  συμβολή του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος στην οικονομία υπήρξε ουσιαστική και καταλυτική, καθώς χάρη σε αυτό επιτεύχθηκε η άμεση προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και η μείωση των «κόκκινων δανείων», στον τομέα των κατασκευών και ακινήτων.  

Ως εκ τούτου, εκτίμησε,  η κατάργηση του θα βλάψει το κυπριακό επιχειρείν επηρεάζοντας όχι μόνο τις εταιρείες ανάπτυξης γης, αλλά γενικότερα την οικονομία και όλα τα συναφή επαγγέλματα.

Επεσήμανε πως οι επιπτώσεις  για την οικονομία της χώρας, τις τράπεζες, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την ανεργία και όχι μόνο θα είναι τεράστιες, σημειώνοντας πως με βάση επίσημα στοιχεία οι απώλειες για την οικονομία σήμερα, μπορεί να ανέλθουν και σε €2,6 δις. 

Κατά τη γνώμη μας συνέχισε,  δεν συμφέρει κανέναν η χώρα να μείνει χωρίς επενδυτικό πρόγραμμα και αυτό το γνωρίζει η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα τα οποία θα πρέπει, όπως είπε,  να επαναφέρουν ένα ανανεωμένο και αξιόπιστο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο  εξέφρασε την ελπίδα,  ότι θα «πάρει σάρκα και οστά» τους επόμενους μήνες και να μείνει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top