ΚΟΣΜΟΣ

Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη μετατόπισε την ισορροπία στη Μεσόγειο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη έχει μετατοπίσει την ισορροπία στη Μεσόγειο. “Θα θυμάστε την απειλητική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Προέδρου μας, τις διάφορες ενέργειες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τους να σπιλώσουν την Τουρκία ενώπιον όλου του κόσμου. Και στο τέλος, η αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε απέναντι σε όλα αυτά που συνέβησαν και η υπογραφή πολλών συμφωνιών με τη Λιβύη, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδείξουμε μια πολύ ισχυρή στάση σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των αξιώσεών μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δόθηκε υποστήριξη σε μια νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ακόμη ότι ήταν επίσης μια σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με το ψευδοκράτος. “Η επίσκεψη του Προέδρου μας στην τδβκ την επαύριον των εκλογών της ήταν ιστορική. Εκεί, καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα βήματα στα οποία προέβησαν η Ελλάδα και η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου σε μια προσπάθεια να σφετεριστούν τις αξιώσεις της τδβκ και ιδιαίτερα η ενθάρρυνση της ελληνικής πλευράς από τον Πομπέο με την άρση του εμπάργκο όπλων στην περιοχή παραλίγο να προκαλέσουν κρίση", ισχυρίστηκε. Η απόφαση της ΕΕ να δείξει το ίδιο επίπεδο αλληλεγγύης προς την ελληνική πλευρά ήταν επίσης τρομακτικά εσφαλμένη, είπε και πρόσθεσε ότι επανέλαβαν επίσης τις προειδοποιήσεις τουςκαι για αυτό το θέμα. "Τι έγινε στο τέλος; Η Τουρκία συνέχισε να υπερασπίζεται τον τ/κ σκοπό”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
Υποστήριξε ακόμη ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Ευρώπη έχει γίνει ένα πιο ατελές μπλοκ, παρόλα αυτά ένα μπλοκ που πρέπει να διατηρήσει καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top