ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ αποκλειστικά στο ThemaSports: «Δεν κρατάω κακία – Εάν έπρεπε να φύγω εγώ, είναι ΟΚ, το σημαντικό είναι η Ανόρθωση…»

ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ αποκλειστικά στο ThemaSports: «Δεν κρατάω κακία – Εάν έπρεπε να φύγω εγώ, είναι ΟΚ, το σημαντικό είναι η Ανόρθωση…»

Μια μόλις μέρα μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Ανόρθωση ο πρώην (πλέον) αρχηγός της Κυρίας, Γκόρντον Σίλντενφελντ μίλησε αποκλειστικά στο ThemaSports.

Ο 35χρονος Κροάτης μίλησε για τα όσα έζησε με την ομάδα της Αμμοχώστου, την φετινή σεζόν και τον τρόπο που ήρθε το διαζύγιο και πως προχωρά από εδώ και πέρα.

Δηλώσεις στον Ανδρέα Χρίστου

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον τρόπο που ήρθε το τέλος: «Αφού τα βρήκαμε για τη λύση της συνεργασίας αποφάσισα να πω ευχαριστώ σε όλους. Σίγουρα δεν ήρθε με τον τρόπο που ήθελα όμως κάποτε θα ερχόταν το τέλος, είτε τώρα είτε σε 6 μήνες ή σε ένα χρόνο, έτσι είναι η ζωή. Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος».

Λέχθηκαν αρκετά πράγματα για την σχέση του με τον Τιμούρ Κετσπάγια το τελευταίο διάστημα, για την απόδοση του και κάποιων άλλων συμπαικτών του. Η θέση του για το πως ήρθε το τέλος: «Δεν θέλω να μιλήσω για τους λόγους που φεύγω, πιστεύω δεν είναι τόσο σημαντικοί. Το σημαντικό είναι η ομάδα. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο όπου εγώ πρέπει να φύγω και δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο. Δεν πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συζητήσουμε τους λόγους γιατί σέβομαι την κάθε απόφαση. Αν μπορώ να μιλήσω για αυτή την σεζόν ήταν μια δύσκολη χρονιά γενικά. Χωρίς τον κόσμο και γενικά με όλες τις αλλαγές λόγω κορωνοϊού είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο πλέον. Αρχίσαμε κάπως νωθρά την σεζόν, μετά είχαμε κάποιες καλές στιγμές και φυσικά ήρθαν και οι κακές στιγμές. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να το δέχονται αυτό στο ποδόσφαιρο. Δεν κρατάω κακία, αυτά έχει το ποδόσφαιρο και ειδικά σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει να δίνεις πάντα τον καλύτερο σου εαυτό».

Πως ήταν η κατάσταση στην ομάδα γενικότερα αλλά και στα τελευταία ματς όπου ήρθαν κάποιες κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα: «Δεν θέλω να κρίνω κάποιο ή κάτι άλλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να νικάς πάντα. Προσπαθείς πάντα να γίνεσαι καλύτερος και με στόχο φυσικά το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές επιρροές γύρω από την ομάδα πάντα, από παίκτες, την ομάδα γενικά και από παντού. Αν ψάχνεις να βρεις κάποιον για να φταίξεις, ή αν φταίξεις εσύ εμένα ή κάποιον άλλο συμπαίκτη μου δεν έχει νόημα. Το πιο σημαντικό είναι να βρει ρυθμό η ομάδα, όπως πέρσι, και να βρει τα πόδια της. Εάν έπρεπε να φύγω εγώ για να γίνει αυτό, τότε είναι ΟΚ από μένα και εύχομαι τα καλύτερα. Φεύγω από εδώ με χαμόγελο, δεν είμαι δυσαρεστημένος. Φυσικά και λυπάμαι γιατί πέρασε 3,5 υπέροχα χρόνια εδώ όμως στο ποδόσφαιρο όλα έρχονται και φεύγουν. Τώρα φεύγω όμως ίσως στο μέλλον να επιστρέψω, στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις και ανυπομονώ να δω τι θα μου φέρει η ζωή».

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με Τιμούρ Κετσπάγια αλλά και τη διοίκηση για τη λύση της συνεργασίας: «Αυτά είναι εσωτερικά θέματα και προσωπικά και έτσι θέλω να τα κρατήσω. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να τα πω τώρα. Είπαμε ότι είπαμε, αυτή ήταν η απόφαση και μένουν μεταξύ μας. Ότι λέγεται πρέπει να μένει εκεί που ειπώθηκε, δεν υπάρχει λόγος να το σκαλίζουμε».

Είπες ότι μπορείς να έρθεις ξανά στην Κύπρο, μίλησες με άλλες κυπριακές ομάδες; Γράφτηκε και για ΑΕΛ, ισχύει κάτι; «Δεν θα πω ονόματα λόγω σεβασμού στις ομάδες και στους άλλους παίκτες γιατί όντως είχα επαφές με δύο ομάδες από Κύπρο όμως αποφασίσαμε με την οικογένεια μου ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε περιβάλλον και να επιστρέψουμε στην Κροατία».

Δηλαδή ισχύει ότι επιστρέφεις στην Σίμπενικ; «Ένας φίλος μου είναι στη Σίμπενικ, ο πρόεδρος τρέχει ένα σοβαρό πρότζεκτ. Είναι στην Α’ κατηγορία, στη μέση της βαθμολογίας με καινούριο επενδυτή όπως έγινε και με την Ανόρθωση εδώ. Θέλουν να δημιουργήσουν κάτι καινούριο και καλό και για την υπόλοιπη σεζόν θα είμαι εκεί».

Για τη μάχη του τίτλου: «Αυτή η σεζόν είναι όλα διαφορετικά. Όλοι μπορούν να νικήσουν τον οποιονδήποτε. Οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν το πλεονέκτημα του κόσμου και της έδρας οπότε είναι πιο δύσκολο να βρουν ρυθμό οι ομάδες. Η Ομόνοια τώρα βρίσκει ρυθμό και πάει εξαιρετικά, ο Απόλλωνας ήταν γενικά πιο σταθερός μέχρι τώρα, η ΑΕΛ είναι εκεί. Όμως βλέπετε ο ΑΠΟΕΛ που είχε τόση ποιότητα τα προηγούμενα χρόνια έχει αυτή την πτώση. Είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, οι πρώτοι 4 έχουν 5 βαθμούς διαφορά. Και βλέπετε ότι πλέον χωρίς τον κόσμο μπορείς να ακούς ακόμη και τον τελευταίο που μιλά μέσα στο γήπεδο. Τον προπονητή, τους διαιτητές είναι ένα διαφορετικό περιβάλλον και ίσως για κάποιους είναι πιο δύσκολο. Είναι καλύτερο να μην σε ακούν όλοι όταν μιλάς για να μπορείς να συγκεντρωθείς. Τώρα λες κάτι στον τερματοφύλακα σου, το ακούει ο επιθετικός της άλλης ομάδας και αρχίζει συζήτηση και μπλέκονται τα πράγματα. Χάνεις τη συγκέντρωση σου για ασήμαντα πράγματα. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες. Η Ανόρθωση είναι εκεί, η ΑΕΛ με έχει εντυπωσιάσει προσωπικά, ο Απόλλων και η Ομόνοια το θέλουν πολύ και είναι καλές ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να είναι πίσω όμως είμαι σίγουρος πως θα επανέλθει, όχι φέτος αλλά θα επανέλθει».

Αν μίλησε με τον φίλο του Πράνιτς για την απόφαση του: «Μιλήσαμε φυσικά για όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα. Εντάξει δεν μιλήσαμε για να πάω στην Ομόνοια Ψευδά, όμως τον παρακολουθώ, τον στηρίζω και πιστεύω κάνει καλή δουλειά. Διαβάζω ότι ίσως έρθουν στην Α’ κατηγορία του χρόνου. Ποιος ξέρει όμως σε 6 μήνες, μπορεί να προκύψει κάτι».

Μια κουβέντα τελευταία για τον κόσμο της Ανόρθωσης και την παρουσία του στην Κύπρο: «Τα είπα όλα στην ανάρτηση μου χθες, γιατί δέχθηκα πάρα πολλά μηνύματα και δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλους ξεχωριστά. Για αυτό τα έγραψα στο Instagram. Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους για όσα έζησα αυτά τα 3,5 χρόνια εδώ. Και στις καλές αλλά κυρίως στις κακές στιγμές ήταν πάντα εκεί οι οπαδοί μας και έδειξαν την αφοσίωση τους στην ομάδα. Ευχαριστώ όλους όσους συνεργάστηκα φυσικά όμως πλέον ήρθε η ώρα να προχωρήσω. Χθες είδα ότι νίκησε η Ανόρθωση και με χαροποιεί αυτό. Εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να βρει τον δρόμο της η ομάδα και να πάρει το πρωτάθλημα. Το αξίζουν αυτό οι οπαδοί. Το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας ήταν ξεχωριστό, θα θυμάμαι για πάντα τη θητεία μου στην Ανόρθωση. Μέχρι φυσικά να επιστρέψω ξανά στην Κύπριο φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις…»

The post ΣΙΛΝΤΕΝΦΕΛΝΤ αποκλειστικά στο ThemaSports: «Δεν κρατάω κακία – Εάν έπρεπε να φύγω εγώ, είναι ΟΚ, το σημαντικό είναι η Ανόρθωση…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top