ΚΟΣΜΟΣ

Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Η κρίση του κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη γαλλική οικονομία το 2021, από ό, τι το 2020, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, υποσχόμενος παράλληλα να συνεχίσει να υποστηρίζει τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, θα πρέπει να δείξουμε σημαντική δύναμη χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Le Maire σε τηλεδιάσκεψη με την δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Montaigne.

Τα σχόλιά του έρχονται την στιγμή που ο Γάλλος Πρωθυπουργός Jean Castex ετοιμάζεται να επιταχύνει τους εμβολιασμούς και πιθανό να θέσει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των λοιμώξεων καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται.
 
«Αντιμετωπίζουμε έναν ιό που δεν φεύγει», είπε ο κ. Le Maire και πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν περισσότερες πτωχεύσεις το 2021 από το 2020 ... που θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας για μια συγκεκριμένη περίοδο που θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν».
 
Η γαλλική Κυβέρνηση αναμένει 6% οικονομική ανάπτυξη το 2021, μετά από αναμενόμενη συρρίκνωση 9% το 2020.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top