ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Boήθεια για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμούς ζητά η ΕΚΥΣΥ

Boήθεια για διευθέτηση ραντεβού για εμβολιασμούς ζητά η ΕΚΥΣΥ

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι πρέπει να ενταθεί η εκστρατεία ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι ώστε να διευθετήσουν ραντεβού, να εξασφαλιστούν περισσότερα εμβόλια και να γίνονται εμβολιασμοί και σε περιφερειακά κέντρα υγείας.

Η ΕΚΥΣΥ καλεί την Κυβέρνηση να κάνει ό,τι μπορεί, για να φτάσουν στην Κύπρο ικανοποιητικές ποσότητες εμβολίων ώστε να καλυφθούν κατά προτεραιότητα όσοι έχουν ανάγκη  άμεσου εμβολιασμού.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι από τις 5 Ιανουαρίου άρχισε η εγγραφή στο σύστημα της 2ης ομάδας πληθυσμού για εμβολιασμό, η οποία αφορά άτομα από 80 ετών και άνω και η διευθέτηση του ραντεβού μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο ή εκπρόσωπό του.

Η ΕΚΥΣΥ ενημερώνει ότι αν δεν μπορεί να γίνει από εκπρόσωπο ή συγγενικό πρόσωπο του δικαιούχου, θα μπορεί να γίνει από τον προσωπικό του γιατρό ή στην εσχάτη τηλεφωνικώς μέσω της γραμμής 1474 και ότι αναφορικά με τη διευθέτηση ραντεβού, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν το Κέντρο Εμβολιασμού της επιλογής τους, έχοντας πρόσβαση στο ημερολόγιο ραντεβού κάθε Κέντρου, ενώ μέσω της πύλης θα εκδίδεται ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολίων και θα διευθετείται και το ραντεβού για χορήγηση της 2ης δόσης.

Το άτομο θα λαμβάνει γραπτό μήνυμα sms στο κινητό του τηλέφωνο με τις λεπτομέρειες για το ραντεβού του, ενώ θα αποστέλλεται  sms για υπενθύμιση του ραντεβού την προηγούμενη ημέρα.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης σημείωσε ότι η ενημέρωση δεν φτάνει σε όλους τους ηλικιωμένους 80 ετών και άνω και θα χρειαστεί εκ μέρους της Κυβέρνησης να γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις για να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Αναφέρθηκε και σε έλλειψη που παρατηρείται στα εμβόλια, επισημαίνοντας ότι από ότι φαίνεται "έρχονται σε μικρές ποσότητες και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι μόλις εξαγγέλθηκε η διαδικασία εγγραφής των ηλικιωμένων, έχουν εξαντληθεί".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top