ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Τι χρειάζεται για να έρθει η χαλάρωση των μέτρων – Αυτά είναι τα πλάνα

Δρ. Καραγιάννης στο ThemaOnline: Τι χρειάζεται για να έρθει η χαλάρωση των μέτρων – Αυτά είναι τα πλάνα

Για τα σκληρά μέτρα που ανακοινωθήκαν σήμερα, την ενδεχόμενη αποτελεσματικότητα τους αλλά και για το πλάνο χαλάρωσης μίλησε στο ThemaOnline  Δρ. Πέτρος Καραγιάννης. «Πρέπει να αντέξουμε για ακόμα μια φορά τον εγκλεισμό και τα μέτρα για να δούμε τους αριθμούς να πέφτουν», είπε  χαρακτηριστικά.   

Του Κωνσταντίνου Νεοφύτου 

Σε σχέση με την μικρή μείωση που είδαμε στον χθεσινό (07/01), αριθμό των κρουσμάτων, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως έγιναν λιγότερες εξετάσεις: «Δεν θεωρώ πως τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν γιατί μετρούν από την αρχή τα γρήγορα τεστ. Πολλοί που θα πήγαιναν να κάνουν PCR, τώρα κάνουν το γρήγορο που είναι δωρεάν.», δήλωσε. 

Την ίδια ώρα εξέφρασε ένα προβληματισμό, αν ο κόσμος θα πηγαίνει να κάνει τεστ, τώρα που θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα από τα δυο Sms του.

«Τις επόμενες μέρες θα υπάρχει μια πτωτική τάση. Τώρα που θα καταργηθούν οι συναθροίσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους θα υπάρξει και μείωση, το θέμα είναι αν κόσμος θα πειθαρχήσει», είπε.

Η σταδιακή χαλάρωση

Αν οι αριθμοί πέσουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, πολύ πιθανόν να γίνουν και οι πρώτες χαλαρώσεις: «Σίγουρα η πρώτη φάση χαλάρωσης είναι να φύγουν τα μηνύματα ή να αυξηθούν για τις πρώτες μέρες. Από τα μέσα Φεβρουαρίου θα μπορούσαν να ανοίξουν κάποιες επιχειρήσεις».

Θολά είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης: «Νομίζω είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για τον τομέα της εστίασης. Όταν μας το επιτρέψουν οι αριθμοί θα μπορούσε να ανοίξουν, αλλά να κλείνουν πιο νωρίς, δηλαδή στις 22:00 ή στις 23:00 το βράδυ και αργότερα να καταργηθεί και η απαγόρευση», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Τέλος τόνισε πως ο στόχος είναι τα κρούσματα να πέσουν κάτω από 100: «Η πρόθεση είναι να ρίξουμε τα κρούσματα κάτω από 100, αν το καταφέρουμε μέχρι το τέλος του Γενάρη, τότε θα θεωρείται επιτυχία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top