ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μόλις πήγε Θεσσαλονίκη ο Νικόλας Ιωάννου, ο άλλος αριστερός μπακ έστειλε… μήνυμα στον Μάντζιο!

Μόλις πήγε Θεσσαλονίκη ο Νικόλας Ιωάννου, ο άλλος αριστερός μπακ έστειλε… μήνυμα στον Μάντζιο!

Ο Κύπριος μπακ της Νότιγχαμ Φόρεστ, Νικόλας Ιωάννου, υπέγραψε ως δανεικός στον Άρη και φορά τα «κιτρινόμαυρα» για να ενισχύσει την αριστερή πλευρά της άμυνας. Εκεί όπου ο Κρίστιαν Γκάνεα δήλωσε πρόσφατα ξανά «παρών».

Το πρόβλημα στα αριστερά της άμυνας ήταν ένα από τα βασικά που εντόπισε ο Άκης Μάντζιος ήδη από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του στον Άρη.

Ομολογουμένως, η έως τώρα παρουσία του Κρίσιαν Γκάνεα στο «Κλ. Βικελίδης» δεν άγγιξε τις προσδοκίες των «κιτρινόμαυρων» όταν τον αποκτούσαν το καλοκαίρι ως ελεύθερο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Σε καμία από τις οκτώ εμφανίσεις του δεν κατάφερε ο Ρουμάνος μπακ να κάνει τη διαφορά ή έστω μερικώς αξιομνημόνευτη την απόδοση του.

Όταν ο Ντάνιελ Σούντγκρεν επανήλθε από άποψη φυσικής κατάστασης, ο Μάντζιος έριξε τον Σουηδό στο βασικό σχήμα του Άρη και έπαιξε με τον επίσης δεξιό μπακ Εμάνουελ Σάκιτς στα αριστερά.

Και εκ του αποτελέσματος, το «πείραμα» ήταν πετυχημένο, αφού ο Άρης πήρε με δύο δεξιοπόδαρα μπακ περισσότερα απ’ ό,τι με τον Γκάνεα στα αριστερά.

Η συζήτηση για αριστερό μπακ άνοιξε, λοιπόν, από νωρίς και, όταν έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Νικόλα Ιωάννου της Νότιγχαμ, φάνηκε πως ο Κύπριος ήταν ο εκλεκτός του Μάντζιου.

Τη μέρα που ο απόφοιτος της Ακαδημίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όμως, ο Γκάνεα έκανε την πρώτη του φετινή ασίστ, στο 1-0 του Άρη κόντρα στον Βόλο, τέρμα με το οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έθεσαν τις βάσεις για μία ακόμη νίκη (2-0).

Ο Ρουμάνος επιλέχτηκε ως βασικός καθότι ο Σούντγκρεν ήταν τιμωρημένος μετά την αποβολή του στη Λαμία, και έκανε την τρίτη του ασίστ την τελευταία τριετία (σεζόν από 2018/19 ως 2020/21), σε 39 αγώνες.

Κι αν ο αριθμός ακούγεται μικρός, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως η επίδοση του Ιωάννου στα αντίστοιχα χρονικά πλαίσια είναι 2 ασίστ (και 5 γκολ βέβαια) σε 70 αγώνες, και του Σάκιτς 3 ασίστ σε 75 παιχνίδια.

Παρότι, λοιπόν, ο Ιωάννου έρχεται ως η λύση στο πρόβλημα «Γκάνεα», ο Ρουμάνος ομοθεσίτης του μόλις έπαιξε το ουσιαστικότερο παιχνίδι του με τα «κιτρινόμαυρα» και έστειλε ένα μήνυμα στον Άκη Μάντζιο σχετικά με την ετοιμότητα και τη χρησιμότητα του, δημιουργώντας για τον Έλληνα προπονητή ένα πλαίσιο στο οποίο θα κληθεί τις επόμενες εβδομάδες να παρατηρεί και να εκτιμά συνεχώς την κατάσταση των δύο «new entries» του…

Πηγή: sdna.gr

The post Μόλις πήγε Θεσσαλονίκη ο Νικόλας Ιωάννου, ο άλλος αριστερός μπακ έστειλε… μήνυμα στον Μάντζιο! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top