ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα παράδοξα των μέτρων και του lockdown - Σε αυτοκίνητο μέχρι 3 αλλά σε αεροπλάνο 250;

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα παράδοξα των μέτρων και του lockdown - Σε αυτοκίνητο μέχρι 3 αλλά σε αεροπλάνο 250;

Αρκετές και έντονες ήταν οι αντιδράσεις πολιτών κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσαν τα νέα περιοριστικά μέτρα της εξάπλωσης της πανδημίας.

Το 2ο lockdown δε μοιάζει σε τίποτα με το αντίστοιχο του Μαρτίου καθώς ιδιαίτερα ο τρόπος που συμπεριφέρεται και υποδέχεται τις αποφάσεις και τα διατάγματα μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει αλλάξει άρδην. Λίγο οι περισσότερες γνώσεις που έχει προσκομίσει ο κόσμος, λίγο η ψυχολογική κόπωση από το γεμάτο περιορισμούς 10μηνο, η οικονομική ύφεση και το πρωτόγνωρο που έγινε καθημερινότητα έχουν επιφέρει μια σχετική χαλάρωση.

Δεν είναι λίγοι δε εκείνοι που υποστηρίζουν και καταδεικνύουν την παραδοξότητα ορισμένων εκ των περιοριστικών μέτρων τονίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί θάλασσα ναι αλλά βουνό όχι; Ο λόγος αφορά καθαρά σωματική άσκηση και φυσικά με τον καιρό Ιανουαρίου δεν πρόκειται να παρουσιαστεί οποιοσδήποτε συνωστισμός.

Διευκρινίζεται δε, πως η κατ’εξαίρεση μετακίνηση περιορίζεται για βουτιά και όχι περπάτημα ή ξάπλα στην παραλία. Οι ιθύνοντες πιθανόν απέκλεισαν τη βόλτα ή το περπάτημα στο βουνό φοβούμενοι συναθροίσεις σε εκδρομικούς χώρους ή... ραντεβουδάκια. Το ίδιο παράδοξο όμως μπορεί να ισχυριστεί κάποιος και για το κυνήγι.

Δηλαδή -έστω και θεωρητικά- ανά δυάδες ή τριάδες σε αυτοκίνητα μπορούν οι κυνηγοί να μεταφερθούν στο χώρο δράσης τους. Έστω και ας λάβουμε υπόψη ότι όλοι οι κυνηγοί πάνε ανά δύο τηρώντας όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας (αλήθεια, στην Κύπρο ζούμε). Για ποιο λόγο να μην ισχύει το ίδιο και για μία οικογένεια ή ένα ζευγάρι;

Επίσης ξαφνικά οι παππούδες και γιαγιάδες μπορούν να φυλάξουν τα ανήλικα παιδιά (εάν φυσικά παρίσταται αναγκαία η παρουσία και των δύο γονέων/κηδεμόνων για εργασία). Αλήθεια δεν μένουμε σπίτι και για να προστατέψουμε τις ευάλωτες ομάδες;

Και γιατί μπορούν να επιβαίνουν μόνο 3 άτομα (από διαφορετικά νοικοκυριά) σε ένα αμάξι; Την ίδια ώρα που μπορείς να ταξιδέψεις με αεροπλάνο (γεμάτο) παρέα με άλλα 250 άτομα για ώρες; Προφανώς, αντιλαμβάνομαι πλήρως πως τα μέτρα έχουν μια κατεύθυνση και ένα σκοπό.

Το ζήτημα αφορά όμως αφενός την ανομοιομορφία που παρουσιάζουν ορισμένα εξ’αυτών -στο βωμό πολιτικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και άλλων προεκτάσεων- και αφετέρου η δυσδιάκριτη γραμμή των περιορισμών για ένα λαό που λατρεύει να ‘ξεχειλώνει’ τους νόμους ή να σκάβει για παραθυράκια για να τους ξεγελάσει μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να φέρει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top