ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις από Φεβρουάριο με ρυθμούς... χελώνας - 10 νεκροί σε 72 ώρες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις από Φεβρουάριο με ρυθμούς... χελώνας - 10 νεκροί σε 72 ώρες

Με το σύστημα Υγείας να δέχεται μεγάλες πιέσεις, τα κρούσματα (και ο βαθμός θετικότητας) να μειώνονται αλλά τη μαύρη λίστα των νεκρών να μεγαλώνει ξημέρωσε η 4η μέρα του δεύτερου lockdown στην Κύπρο.

Και αν η μείωση επιβεβαιωμένων περιστατικών αλλά και βαθμού θετικότητας -ιδιαίτερα το τελευταίο διήμερο- αφήνει μια αχτίδα αισιοδοξίας, ο αριθμός των ατόμων που νοσούν σοβαρά και χρειάζονται ΜΑΦ ή ΜΕΘ παραμένει ιδιαίτερα μεγάλος ενώ 10 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον ιό τις τελευταίες 72 ώρες.

Σε πρώτη φάση και από τους κύκλους της επιστημονικής ομάδας μικρή απογοήτευση έχει φέρει η μειωμένη προσέλευση των συμπατριωτών μας στις κατά τόπους δωρεάν δειγματοληψίες αφού είχε τονιστεί εξ’αρχής πως ένας από τους στόχους είναι να συνεχίσουν να γίνονται πάρα πολλά τεστ.

Παρ’όλα αυτά, τα αυστηρότερα μέτρα αλλά και κυρίως το γεγονός πως η μετάβαση σε δειγματοληπτικό έλεγχο προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση sms (εξαιρούνται μόνο εργαζόμενοι που φεύγουν από τη δουλειά), μοιάζουν να λειτουργούν αποτρεπτικά -τουλάχιστον για την ώρα- με το ημερήσιο δείγμα να μικραίνει.

Η κίνηση που έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας προέρχεται από το Νοσοκομείο Λάρνακας που τέθηκε στη μάχη διεθέτοντας επί της ουσίας 28 κλίνες (παρέχοντας τη δυνατότητα επέκτασης για άλλες 30) ενώ στο χάρτη βρίσκεται και το Νοσοκομείο Πάφου.

Επιστημονική και Συμβουλευτική Ομάδα εργάζονται πυρετωδώς κάνοντας από νωρίς τον σχεδιασμό ενδεχόμενων χαλαρώσεων που θα προκύψουν από την βελτιωμένη -ευχόμαστε- επιδημιολογική εικόνα. Όπως όμως απορρέει από κύκλους της επιστημονικής ομάδας οι χαλαρώσεις αυτές, θα έρθουν με ρυθμούς χελώνας αλλά και με τεράστια προσοχή.

Στόχος είναι ο περιορισμός της διασποράς και η μείωση των κρουσμάτων σε βαθμό που να μην φέρνει στα όρια το σύστημα Υγείας ενώ και λόγω καιρού και ο Φεβρουάριος αναμένεται μακρύς και δύσκολος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top