ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοινό διάβημα ΕΣΚ - Basın Sen για τον Σενέρ Λεβέντ σε ομοσπονδίες δημοσιογράφων

Κοινό διάβημα ΕΣΚ - Basın Sen για τον Σενέρ Λεβέντ σε ομοσπονδίες δημοσιογράφων

Κοινό γραπτό διάβημα απέστειλαν η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η τ/κ συντεχνία εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen στην Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όπου αμφότερες είναι μέλη, ζητώντας την στήριξη και την έκφραση αλληλεγγύης προς τον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο και εκδότη Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος εξακολουθεί να στοχοποιείται και να διώκεται ποικιλοτρόπως από την τουρκική Κυβέρνηση. 

Ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει ότι ΕΣΚ και Basin Sen, στο κοινό διάβημά υπογραμμίζουν ότι ο Λεβέντ υπήρξε πολλάκις στόχος επίσημων και ανεπίσημων διώξεων και ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με δικαστικές διαδικασίες σε σχέση με της κριτικές του αναφορές απέναντι στο τουρκικό καθεστώς. Όλες οι διώξεις που υπέστη και συνεχίζει να υπόκειται ο Τ/κ δημοσιογράφος συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας έκφρασης, σημειώνεται.
 
Το νέο στοιχείο που προκύπτει στην υπόθεση Λεβέντ, όπως αναφέρεται, είναι το γεγονός ότι η τουρκική Κυβέρνηση απαιτεί όπως η δίωξη του, που σχετίζεται με τρία διαφορετικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα του, νυν "Avrupa" πρώην "Afrika", εκδικαστεί στην Άγκυρα. "Εάν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό, τότε ο Σενέρ Λεβέντ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σοβαρή πιθανότητα να καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση" προστίθεται.
 
ΕΣΚ και Basin Sen τονίζουν στο διάβημα ότι η έκδοση του Λεβέντ στην Τουρκία πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο. "Για το λόγο αυτό, με το γραπτό διάβημα τους, καλούν την ΔΟΔ και την ΕΟΔ να σταθούν αλληλέγγυες δίπλα στον Τ/κ δημοσιογράφο, όπως έπραξαν και στο παρελθόν, και να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να συμβάλουν στη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται από πολλούς φορείς τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό".
 
Η Τουρκία, αναφέρεται, είναι μια χώρα που κατακρίνεται διεθνώς για διώξεις και φυλακίσεις εκατοντάδων δημοσιογράφων στην επικράτειά της και οφείλει να σεβαστεί της βασικές αξίες και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της ελευθερίας του Τύπου, την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και την ελευθερία της έκφρασης.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top