ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: «ΒΟΜΒΑ» στη Μαδρίτη από τον Ερυθρό Αστέρα! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: «ΒΟΜΒΑ» στη Μαδρίτη από τον Ερυθρό Αστέρα! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς «πάγωσε» την ισπανική πρωτεύουσα, νικώντας με 79-77 τη Ρεάλ. Αγωνία στη βασίλισσα για τον Ρούντι Φερνάντεθ, που τραυματίστηκε.

Αν μας έχει διδάξει κάτι η φετινή Euroleague, είναι ότι δεν υπάρχουν έδρες και πως οι εκπλήξεις είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Μια τέτοια έγινε και στη Μαδρίτη, όπου ο Ερυθρός Αστέρας «σκότωσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης με 79-77, σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 19η αγωνιστική. Οι Σέρβοι, οι οποίοι επέστρεψαν στις νίκες, μετά από δύο σερί ήττες, βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 7-13, ενώ οι Ισπανοί έπεσαν στο 13-7, χάνοντας την ευκαιρία να «πιάσουν» στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τη Μπαρτσελόνα.

Το παιχνίδι στιγματίστηκε και από τον τραυματισμό του Ρούντι Φερνάντεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ έπεσε άτσαλα στο παρκέ μετά από φάουλ του Λάζιτς, χτύπησε στη μέση και έφυγε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια.

Από πλευράς νικητών, κορυφαίοι ήταν Ουόλντεν (18π.), Ντόμπριτς (13π./4ρ./3ασ.) και Ριθ (10π.). Από την άλλη πλευρά, για τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Λαπροβίτολα (10π./10ασ.), Ταβάρες (9π./9ρ.) και ο Φερνάντες (11π.).

Το ματς

Η Ρεάλ ήταν πολύ άστοχη και νευρική στο ξεκίνημα, έχοντας μόλις ένα καλάθι στα τέσσερα πρώτα λεπτά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 3-8. Ο Ερυθρός Αστέρας, από την άλλη, μπήκε με απίστευτη συγκέντρωση στην άμυνα και με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Γουόλντεν (10π.) διατηρούσε το προβάδισμα (9-16 στο 6’). Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι βρήκαν καλύτερη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και κατάφεραν να μειώσουν σε 21-23 στο τέλος της περιόδου.

Με τη βελτίωση των ποσοστών και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στα ριμπάουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να περάσει μπροστά 27-25 με το καλάθι του Τάιους. Παρά την πίεση, ο Ερυθρός Αστέρας δεν λύγισε, αφού ξαναπήρε προβάδισμα με 31-32 και το διατηρούσε με «νύχια και δόντια». Ο Γουόλντεν «έκοβε» στην επίθεση, ο Κούζμιτς «έραβε» στην άμυνα και οι Σέρβοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-45.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, οι Σέρβοι ξέφυγαν για δεύτερη φορά στο παιχνίδι με 7 πόντους (43-50), δείχνοντας αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τη νίκη. Ο Ντεκ ήταν ο πρώτος παίκτης των Ισπανών, που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (10), μειώνοντας σε 58-60 στο 28’. Ο Ερυθρός Αστέρας παρότι είχε κακή αναλογία ασίστ/λαθών (7-7), εντούτοις, είχε εξαιρετικό ποσοστό 50% στα σουτ τριών πόντων (9/18) και κάπως έτσι έφτασε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (58-66) στο 30’.

Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο είχαν εγκλωβιστεί και δεν μπορούσαν να λύσουν τον… γρίφο του Ντέγιαν Ράντονιτς και των παικτών του Ερυθρού Αστέρα. Βέβαια, με 11/30 δίποντα και 8/18 τρίποντα δεν μπορούσαν να προσδοκούν σε ανατροπή. Πόσω μάλλον, όταν έμειναν χωρίς πόντο στα πρώτα τριάμισι λεπτά της τέταρτης περιόδου. Οι Σέρβοι ήταν επίσης άστοχοι, εξ ου και το… παιδικό σκορ 4-0, με το σκορ να γίνεται 58-70.

Οι Ισπανοί έκαναν την αντεπίθεσή τους στα τελευταία έξι λεπτά και κατάφεραν να μειώσουν στους 3 πόντους (73-76), ένα λεπτό πριν το τέλος. Το ματς, όπως ήταν φυσικό, πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα» των ελευθέρων βολών. Με 5,6’’ να απομένουν, η Ρεάλ είχε την τελευταία επίθεση με το σκορ στο 77-79, μετά τη 1/2 βολές του Κόλομ. Η βασίλισσα έκανε τραγική επιλογή με τον Κάρολ, που αστόχησε από δύσκολη θέση κι έτσι ο Ερυθρός Αστέρας πήρε μια τεράστια νίκη με τελικό σκορ 77-79.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-45, 58-66, 77-79.

Πηγή: sport-fm.gr

The post ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: «ΒΟΜΒΑ» στη Μαδρίτη από τον Ερυθρό Αστέρα! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top