ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 24/1

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Κυριακή 24/1

Θέματα που αφορούν το Κυπριακό ενόψει της πενταμερούς συνάντησης τον Φεβρουάριο στη ΝΥ, τα επόμενα βήματα στο πλάνο των χαλαρώσεων των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η υπόθεση των καταγγελιών της Άντρης Ελευθερίου και οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις για τις πολιτογραφήσεις προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

 
Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα ΠΑΝΤΑ!» και προβάλλει τις δηλώσεις Τσαβούσογλου μετά τις επαφές του με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι βασική παράμετρος για το πλάνο άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού είναι τα αυξημένα rapid tests και ότι αύριο ο ΠτΔ συναντάται με την επιστημονική ομάδα για αξιολόγηση. Η «Α» σε άλλο θέμα προβάλλει συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, την πενταμερή και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης.
 
«Δεν παρενοχλήθηκα αλλά κακοποιήθηκα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που προβάλλει συνέντευξη της σκοπεύτριας Άντρης Ελευθερίου με αφορμή τις καταγγελίες της για σεξουαλική κακοποίηση. Αλλού γράφει για την κόντρα Χάσικου-Γεωργιάδη για τα διαβατήρια και αναφέρει ότι η Μαρία Αδαμίδου, όχι μόνο δεν ήταν μια απλή αποσπασμένη συνεργάτιδα από τη Βουλή αλλά χωρίς να έχει οργανική θέση στο Υπουργείο Εσωτερικών μιλούσε εκ μέρους της κυβέρνησης για το ΚΕΠ. Ο «Π» προβάλλει επίσης ακαδημαϊκή έρευνα σε 78 χώρες για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των περιορισμών στη ψυχολογία των ανθρώπων.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πρόβες για ‘χαλαρή’ λύση» γράφει στο κύριό του θέμα για έντονη βρετανική εμπλοκή για εξεύρεση κοινού εδάφους ενόψει πενταμερούς διάσκεψης και αναφέρει ότι ήρθε αποστολή του Φόρειν Όφις και ότι τον Φεβράρη έρχεται ο Βρετανός ΥΠΕΞ. Αλλού αναφέρει ότι το έργο της Πλατείας Ελευθερίας είναι πρότυπο έργο και προβάλλει συνέντευξη του Χρίστου Πασά αρχιτέκτονα στο γραφείο της Ζάχα Χαντίντ. Σε άλλο θέμα ο «Φ» γράφει ότι αναζητείται ομαδικός τάφος με 100 άτομα στην Κερύνεια.
 
Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πολλά τα χρήματα γι’ αυτό αγνόησαν και την Κομισιόν» και γράφει πως παραπλάνησαν τη Βουλή και ότι η Κομισιόν ζήτησε κατάργηση των «χρυσών» διαβατηρίων, αλλά η κυβέρνηση συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα. Αλλού αναφέρεται στις καταγγελίες της Άντρης Ελευθερίου για σεξουαλική κακοποίηση και ότι τάχα κάποιοι τώρα συγκλονίζονται. Η «Χ» αλλού αναφέρει πως οι κυβερνώντες με τις αποφάσεις τους οδήγησαν σε έξαρση του 2ου κύματος της πανδημίας.
 
«Φόβοι ότι τα σχολεία δεν θα ανοίξουν» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ και αναφέρει ότι οι ειδικοί προειδοποιούν για τις συνέπειες του lockdown στα παιδιά. Αλλού αναφέρεται στην κατάθεση Χάσικου στην επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Επίσης προβάλλει την βιομηχανία των ντελίβερι που ανθίζει λόγω και πανδημίας.
 
Η εβδομαδιαία «Καθημερινή» φέρει τίτλο στο κύριό της θέμα «Επιστροφή Μπάιντεν στην αν. Μεσόγειο» και αναφέρεται σε πρόσωπα – κλειδιά στην νέα διακυβέρνηση με ρόλο στο Κυπριακό και στην αν. Μεσόγειο. Αλλού αναφέρει ότι καμιά γυναίκα δεν πρέπει να μένει μόνη και προβάλλει τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Αναφέρει αλλού ότι η Κύπρος βγαίνει ξανά στις αγορές για 1 - 1,5 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.
 
Η εβδομαδιαία «Σημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Στον ‘αέρα’ η κοινή βάση» και αναφέρει ότι ο ΓΓ των ΗΕ ‘κλείνει’ το μάτι στα χρονοδιαγράμματα. Αλλού αναφέρεται στις ενδεχόμενες χαλαρώσεις μέτρων κατά της πανδημίας και γράφει ότι την ερχόμενη Τετάρτη τίθεται ενώπιον του Υπουργικού το πλάνο για την στρατηγική της αποκλιμάκωσης των μέτρων. Η «Σ» αλλού γράφει ότι επιστρέφουν οι ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή μετά την εκλογή Μπάιντεν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top