ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόλη Χρυσοχούς: Προωθείται η υλοποίηση ή αδειοδότηση έργων

Πόλη Χρυσοχούς: Προωθείται η υλοποίηση ή αδειοδότηση έργων

Την έναρξη έργων και την τροχιοδρόμηση άλλων για να αδειοδοτηθούν και να ξεκινήσουν σε μεταγενέστερο στάδιο, προωθεί ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στο πολυπάρκο δίπλα από το Λιμανάκι του Λατσιού, προσθέτοντας πως αναμένεται να υπογραφεί και η έναρξη του έργου για τις αποθήκες στο Λατσί εντός του Φεβρουαρίου. Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς χαρακτήρισε πολύ σημαντικό έργο τις διαδικασίες επέκτασης του Λιμανιού του Λατσιού από την Αρχή Λιμένων, εκφράζοντας παράλληλα, την ελπίδα όπως κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντες μελετητές και να ξεκινήσει φέτος ο σχεδιασμός και τα κατασκευαστικά σχέδια στο Λιμάνι του Λατσιού. Η επέκταση, είπε, αναμένεται να γίνει εντός του Λιμανιού του Λατσιού και ανατολικά προς το ψαρολίμανο, συμβάλλοντας στην αύξηση 352 νέων θέσεων ελλιμενισμού.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως το πιο σημαντικό από όλα είναι το τοπικό σχέδιο το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει φέτος. Ήδη είπε έχει σημειωθεί ένας χρόνος καθυστέρηση, προσθέτοντας πως πρέπει να ξεκινήσει το νέο τοπικό σχέδιο, αφού μέσα από δύο μελέτες που έχει κάνει ο Δήμος, καταδεικνύεται η αναγκαιότητα αναβάθμισης του τοπικού σχεδίου για τουριστική ανάπτυξη. Ευχήθηκε επίσης όπως το επόμενο τοπικό σχέδιο δίδει τη δυνατότητα σωστής τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, προσθέτοντας πως οι κλίνες στην Πόλη Χρυσοχούς είναι ελάχιστες.

Επίσης, σημείωσε, θα ξεκινήσουν περί τα μέσα του χρόνου, και όταν και εφόσον ολοκληρωθούν οι άδειες και αδειοδοτηθούν τα έργα, οι δύο πυρήνες Πόλης Χρυσοχούς και Προδρομίου που είναι έργα εγκεκριμένα ως πολεοδομικά .

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, οι αρχαιολογικοί χώροι συντηρούνται από δέκα εργάτες και έναν αρχαιολόγο που έχουν προσληφθεί με αγορά υπηρεσιών πάντοτε σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων. Όπως είπε, οι μελετητές σχεδιάζουν το έργο στους αρχαιολογικούς χώρους, προκειμένου να προστατευτούν με σκιάδια, με διαδρόμους και με σημάνσεις, σημειώνοντας πως αυτός είναι ο σχεδιασμός που θα γίνει.

Επίσης, συνέχισε, στην είσοδο της Πόλης Χρυσοχούς αναμένεται από τα δημόσια έργα να γίνουν πεζοδρομοποιήσεις, εξηγώντας πως το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της β’ φάσης αναβάθμισης του υφιστάμενου δρόμου με όλες τις υπηρεσίες. Ακόμη οι εργασίες της ανακατασκευής του δρόμου προς την Πελαθούσα βρίσκονται εξέλιξη καθώς και τα πεζοδρόμια από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Πρόσθεσε πως στα έργα που είναι σε εξέλιξη για να ωριμάσουν συγκαταλέγονται ο παραλιακός ο δρόμος , με την κατασκευή πεζοδρομίων από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Λατσί στην δεξιά πλευρά, ενώ αναμένεται να σχεδιαστεί και το οδικό δίκτυο από την Δρούσεια προς την Πόλη.

Στους προγραμματισμούς του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς συμπλήρωσε ο κ. Παπαχριστοφή είναι η έναρξη του προαυλίου χώρου του Δημοτικού Μεγάρου Πόλης Χρυσοχούς, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση του Πάρκου του Αγίου Ανδρονίκου.

Σε σχέση με τον οδικό δίκτυο που συνδέει την Πάφο με την Πόλη Χρυσοχούς ο Δήμαρχος Π. Χρυσοχούς ανέφερε πως σύμφωνα με ενημέρωση της οποίας έτυχε από τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Καρούσο ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά ούτως ώστε να " πέσουν" οι υπογραφές με την εταιρεία που θα το αναλάβει. Αυτό αναμένεται να γίνει εντός Φεβρουαρίου, κατέληξε.

αΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top