ΔΙΕΘΝΗ

Άρθρο στο Science επιβεβαιώνει την προκλινική αποτελεσματικότητα του Plitidepsin κατά Covid-19

Άρθρο στο Science επιβεβαιώνει την προκλινική αποτελεσματικότητα του Plitidepsin κατά Covid-19

Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία PharmaMar ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το επιστημονικό περιοδικό Science έχει δημοσιεύσει άρθρο το οποίο επιβεβαιώνει ότι το φάρμακό της Plitidepsin έχει «ισχυρή προ-κλινική αποτελεσματικότητα» εναντίον της Covid-19.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο κατά 13% στα 98,5 ευρώ νωρίς μετά το άνοιγμα του χρηματιστηρίου.

Μια μελέτη η οποία διεξήχθη in vitro και in vivo από ομάδα επιστημόνων σε Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Παρίσι έδειξε ότι το φάρμακο οδηγεί σε μείωση της αναπαραγωγής του ιού στους πνεύμονες των ζώων στα οποία χορηγήθηκε το Plitidepsin, γράφει το άρθρο του περιοδικού Science, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

«Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία και τα προκαταρκτικά θετικά αποτελέσματα από την κλινική δοκιμή της PharmaMar δεικνύουν ότι το Plitidepsin θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σοβαρά για διευρυμένες κλινικές δοκιμές για την θεραπευτική αγωγή κατά της Covid-19», αναφέρεται στο Science σύμφωνα με την PharmaMar.

Το φάρμακο, το οποίο είναι ήδη εγκεκριμένο σε ορισμένες αγορές για χρήση εναντίον όγκων, μπλοκάρει μια πρωτεΐνη η οποία συνδέεται με τον κορωνοϊό. Η τοξικότητα του φαρμάκου είναι καλά γνωστή και οι δόσεις που χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές για την Covid-19 είχαν καλά επίπεδα ανεκτικότητας σε ανθρώπους, πρόσθεσε η εταιρεία.

Η PharmaMar ανέφερε επίσης ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με διάφορες ρυθμιστικές αρχές για να αρχίσει δοκιμές Φάσης ΙΙΙ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top