Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπoρέλ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασαν με σημερινές τους δηλώσεις το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ.

Συγκεκριμένα ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα που πραγματοποίησε ο στρατός της Μιανμάρ και ζητώ την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων. Τα εκλογικά αποτελέσματα και το σύνταγμα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Οι άνθρωποι της Μιανμάρ θέλουν δημοκρατία. Η ΕΕ στέκεται μαζί τους».

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και καλώ τον στρατό να απελευθερώσει όλους όσους έχουν κρατηθεί παράνομα σε επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό και πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατική διαδικασία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Οι απέλπιδες προσπάθειες της Ολγκίν - Αναζητεί νέα ΜΟΕ- Οι κίνδυνοι για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Οι απέλπιδες προσπάθειες της Ολγκίν - Αναζητεί νέα ΜΟΕ- Οι κίνδυνοι για το αποτέλεσμα της νέας πενταμερούς στη Νέα Υόρκη

Αυτοψία σε Πυρόι και Αθηένου πραγματοποιεί σήμερα η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο, για ένα τελευταίο γύρο επαφών με τις δύο πλευρές, λίγο πριν από την πενταμερή της Νέας Υόρκης.

BEST OF TOTHEMAONLINE