ΚΟΣΜΟΣ

Χαλαρώσεις στη Δανία, ανοίγουν σχολεία

Χαλαρώσεις στη Δανία, ανοίγουν σχολεία

Η Δανία θα κάνει το πρώτο βήμα προς τη χαλάρωση του λοκντάουν κατά του νέου κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα, ξανανοίγοντας τα σχολεία για τους μικρότερους μαθητές, έγινε σήμερα γνωστό από την κυβέρνηση.

Η Δανία, που βρίσκεται σε σκληρό λοκντάουν από τον Δεκέμβριο, κατέγραψε μείωση στον αριθμό των νέων μολύνσεων κορωνοϊού και των νοσηλειών τον Ιανουάριο, έπειτα από μια μεγάλη αύξηση.

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν για τα παιδιά από την πρώτη έως την τετάρτη τάξη την επόμενη Δευτέρα, είπε ο Υπουργός Υγείας Μάγκνους Χένικε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. "Πρόκειται για μια μικρή, προσεκτική και ελεγχόμενη επαναλειτουργία", επισήμανε ο Υπουργός.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με το πιο μεταδοτικό στέλεχος του ιού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συνεχίζει να αυξάνεται στη Δανία. "Μπορούμε μονάχα να προχωρήσουμε σε αυτό (την επαναλειτουργία των σχολείων), εάν κρατήσουμε τη δραστηριότητα στην υπόλοιπη κοινωνία στο ελάχιστο", τόνισε ο Χένικε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top