ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bild –Σφοδρή επίθεση στην Στέλλα Κυριακίδου «Ανίκανη, έκανε καριέρα χάρη στην οικογένειά της»

Bild –Σφοδρή επίθεση στην Στέλλα Κυριακίδου «Ανίκανη, έκανε καριέρα χάρη στην οικογένειά της»

Σφοδρή επίθεση της γερμανικής εφημερίδας κατά της κυπρίας Επιτρόπου Υγείας για το θέμα των εμβολίων. Την εμφάνισε με τα πόδια στο μπαλκόνι, υπογραμμίζοντας ότι τον Σεπτέμβριο δεν είχε κλείσει συμφωνίες για επαρκείς ποσότητες

Οταν η λαϊκή Bild θέλει να χτυπήσει κάποιον το κάνει με βαριοπούλα. Και αυτή τη φορά η ευρείας κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα, η οποία εκφράζει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, αν δεν απηχεί κατ’ ευθείαν τις σκέψεις παραγόντων του CDU, αποφάσισε να επιτεθεί στην Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, αλλά και στη (γερμανίδα) πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τους χειρισμούς στο θέμα των εμβολίων του κορονοϊού.

Η Bild δεν ήταν βέβαια η μόνη. Σκληρή κριτική στην ΕΕ για τα εμβόλια άσκησε και ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομικών, Ολαφ Σολτς. Αλλά η εφημερίδα έπαιξε άσχημα: εικονογράφησε το σχετικό ρεπορτάζ της κατά της κυρίας Κυριακίδου, με μια φωογραφία της, από το λογαριασμό της στο Instagramm, με τα πόδια στο μπαλκόνι στις 11 Σεπτεμβρίου του 2020 –μια υποδήλωση ότι η κυπρία Επίτροπος δεν έκανε τη δουλειά της για να έχει η Ευρωπαϊκή Ενωση εγκαίρως εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Η Bild εστίασε στον λίβελό της κατά της κυπρίας αξιωματούχου στις προειδοποιήσεις του γερμανού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν προς την καγκελάριο, η οποία είχε επιλέξει τον ευρωπαϊκό δρόμο για τις παραγγελίες εμβολίων (ενώ ο υπουργός προτιμούσε να συντονιστούν τα μεγάλα κράτη-μέλη). Ο Σπαν αμφέβαλε για την ικανότητα της Επιτρόπου Υγείας από την αρχή, σημείωσε η εφημερίδα. H φωτογραφία από το Instagram της Στέλλας Κυριακίδου που χρησιμοποίησε η Bild (skyriakides/Ιnstagram) Και βάζοντας την κυρία Κυριακίδου αραχτή στο μπαλκόνι της τον περασμένο Σεπτέμβριο η Bild έγραψε: «Εκείνη την περίοδο η ΕΕ δεν είχε παραγγείλει ούτε στη BionTech/Pfizer ούτε στη Moderna.

Ενώ οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είχαν εξασφαλίσει εμβόλια της BioNTech από τον Ιούλιο. Η μόνη επιτυχία της Κυριακίδου ήταν: μία συμφωνία με την AstraZeneca στις 27 Αυγούστου» έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Οντως, οι συμφωνίες της ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech και Moderna ήρθαν τον Νοέμβριο. Οπως επεσήμανε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, στόχος του δημοσιεύματος ήταν πρωτίστως η κυρία Κυριακίδου η οποία παρουσιάζεται: α) ανίκανη να διαχειριστεί το κορυφαίο για την ΕΕ ζήτημα των εμβολίων και να διαπραγματευτεί με τις φαρμακοβιομηχανίες, και β) μειωμένων προσόντων, αποδίδοντας την πολιτική καριέρα της στην οικογένειά της!

Η Bild, ωστόσο, επέκρινε και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με το ερώτημα γιατί ανέθεσε στην Κυριακίδου το μείζον θέμα των εμβολίων, ενώ έμμεσος στόχος ήταν η Ανγκελα Μέρκελ επειδή επέλεξε τον ευρωπαϊκό δρόμο για τις παραγγελίες εμβολίων και έβαλε φρένο στον υπουργό Υγείας Σπαν, ο οποίος από τον Ιούλιο ήθελε να προχωρήσει με την ομάδα των τεσσάρων: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία. Κριτική πάντως δέχτηκε η Κομισιόν και από τον αντικαγκελάριο, Όλαφ Σολτς. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Bild από τη σύσκεψη των κυβερνητικών κομμάτων της Τετάρτης, ο Σολτς φέρεται να είπε ότι «στην προμήθεια εμβολίων η ΕΕ τα έκανε πραγματικά σκατά».

Ασυνήθιστη φρασεολογία για τον Σολτς, αλλά δείχνει ότι ο προεκλογικός αγώνας στη Γερμανία ξεκίνησε ήδη, σημείωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ. text Και τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι ετοιμαζόμαστε να αγαπήσουμε Πούτιν.

Πηγή: Protagon.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top