ΠΑΣΥΚΙ: Ζοφερή η εικόνα για το 2023 για τα δημόσια νοσηλευτήρια

ΠΑΣΥΚΙ: Ζοφερή η εικόνα για το 2023 για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε ανακοίνωση της με αφορμή την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εύχεται όπως η ζοφερή εικόνα για το 2023 που προδιαγράφεται να παραμείνει πρόβλεψη, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα δεδομένα που καταγράφονται μιλούν περί του αντιθέτου, δημιουργώντας έντονη απογοήτευση και λύπη, όπως και αγανάκτηση».

Η αγανάκτηση μας, αναφέρεται, προέρχεται από το γεγονός ότι τα πλείστα που καταγράφονται είχαν έγκαιρα προβλεφθεί, είχαν έγκαιρα υποβληθεί ως ερωτήματα και προβληματισμοί προς όλους τους εμπλεκόμενους/αρμόδιους, είχαν έγκαιρα αναδειχθεί ως υπαρκτά προβλήματα που αποδυνάμωναν τα δημόσια νοσηλευτήρια και είχαν πολλάκις αναδειχθεί από την ΠΑΣΥΚΙ - δυστυχώς όμως καταγράφονται πλέον ως πραγματικότητες και δυσοίωνες προβλέψεις.

«Την ίδια στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να απορρίψουμε και ταυτόχρονα καυτηριάζουμε την οποιοδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης της οικονομικής εικόνας που παρουσιάζει ο ΟΚΥπΥ με τις αποζημιώσεις των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων», σημειώνεται.

«Πραγματικά ευελπιστούμε οι αποδέκτες σε όλα τα επίπεδα να έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διαγράφεται. Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι τα οποιαδήποτε δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά νοσηλευτήρια που πραγματικά θα είναι ραχοκοκαλιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Ιδού οι χορηγίες που έλαβαν τα κόμματα και τα υπουργεία για το 2025 - Στη δημοσιότητα τα ποσά

Τις χορηγίες και κατά χάριν δωρεές του κράτους για το 2025 δημοσίευσε τη Δευτέρα το Γενικό Λογιστήριο, εφαρμόζοντας, όπως αναφέρει, τις πρόνοιες του περί της Λογιστικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Χρηματοοικονομικού Ελέγχου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE