ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ξανά άκυρο για καφέ και εστιατόρια - Πότε φεύγει το κέρφιου και το sms

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ξανά άκυρο για καφέ και εστιατόρια - Πότε φεύγει το κέρφιου και το sms

Η επιδημιολογική εικόνα του νησιού μας παρουσιάζει μια συνεχή βελτίωση -ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο βδομάδες- κάτι που επέφερε και την έναρξη της αποκλιμάκωσης των μέτρων.

Μάλιστα από χθες (Δεύτερα 8/2) δεν ήταν λίγοι οι εργαζόμενοι που επέστρεψαν στις δουλειές τους -με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου (μικρών καταστημάτων) αλλά και των malls/εμπορικών κέντρων να έχουν την τιμητική τους.

Τα ίδια ισχύουν πάνω-κάτω και για τις σχολικές αίθουσες με τους μαθητές Δημοτικής Εκπαίδευσης και τελειόφοιτους Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν με φυσική παρουσία κάνοντας άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα. Αυτό που απασχολεί μεγάλη μερίδα κόσμου είναι το ενδεχόμενο ανοίγματος των χώρων εστίασης (καφέ, εστιατόρια) με τα όσα απορρέουν από την Επιστημονική Ομάδα, να μην είναι ενθαρρυντικά.

Πέραν της αποκρυσταλλωμένης εικόνας που θέλουν να έχουν οι ειδικοί για τον αντίκτυπο που θα έχει το άνοιγμα τις επόμενες ημέρες, οι ίδιοι δε φαίνεται να προκρίνουν το άνοιγμα με αυτό να παρατείνεται ίσως και μετά την 1η Μαρτίου.

Τα ίδια όμως πάνω κάτω ισχύουν και για τα SMS αλλά και την απαγόρευση διακίνησης με τους επιστήμονες να θεωρούν πως οι περιορισμοί των διακινήσεων αλλά και η μείωση των συναθροίσεων έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην βελτίωση της εικόνας.

Άρα όπως αναφέρουν πηγές από την επιδημιολογική ομάδα θα πορευθούμε με αυτά τα μέτρα μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE