ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Παροξυσμός μεταξύ των Κυπρίων για να ταξιδέψουν - ‘Για Ελλάδα θα γίνει χαμός‘

ΚΥΠΡΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ: Παροξυσμός μεταξύ των Κυπρίων για να ταξιδέψουν - ‘Για Ελλάδα θα γίνει χαμός‘

Η Κύπρος προχωρά σιγά-σιγά στην αποκλιμάκωση των μέτρων και προσπαθεί -έστω και με φειδώ- να επανέλθει σε τροχιά κανονικότητας.

Όπως έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον ανάμεσα στους Κύπριους για να ταξιδέψουν (κυρίως αεροπορικά), κάτι που φαίνεται να έχει λείψει αφάνταστα από την κοινωνική μας ζωή.

Αποπειραθήκαμε να κάνουμε σφυγμομέτρηση της τάσης του Κύπριου ταξιδιώτη και επικοινωνήσαμε με διάφορα τουριστικά πρακτορεία με σκοπό να πάρουμε μια πιο καθαρή εικόνα όσον αφορά τις προθέσεις. Όπως αντιληφθήκαμε, μετά και τις εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων για το πλάνο του μεγάλου ανοίγματος της 1ης Μαρτίου, παρατηρείται μια μικρή αναθάρρηση τόσο από τους ιθύνοντες όσο και από τους καταναλωτές.

Όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο ταξιδιωτικός πράκτορας Μ.Κ ‘Φέτος το καλοκαίρι θα είναι πολύ πιο ζωντανό και γεμάτο από το περσινό. Ο Κύπριος θέλει πάρα πολύ να ταξιδέψει. Αν ρωτήσετε τον μέσο Κύπριο τι του έχει λείψει, θα σας πει να ταξιδέψει.’ Αυτό όμως που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ο κόσμος φοβάται να ρωτήσει, πόσο μάλλον να προχωρήσει σε κάποια κράτηση. Η αβεβαιότητα και τα συνεχή πισωγυρίσματα της ρευστής επιδημιολογικής εικόνας στον πλανήτη έχουν προκαλέσει ‘μούδιασμα’ στο κοινό.

Όπως μας τόνισε έτερος ταξιδιωτικός πράκτορας Γ.Π ‘Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σωστή προώθηση μέσω των Μ.Μ.Ε του μεγαλεπήβολου πλάνου για να πεισθεί ο κόσμος ότι μπορεί να επιστρέψει στην ταξιδιωτική κανονικότητα. Όπως καταλαβαίνω μιλώντας με κόσμο, αν και η Ελλάδα είναι παραδοσιακά προορισμός που αγαπούν οι Κύπριοι, φέτος θα γίνει χαμός.’

Αφενός η αποχή από τα ταξίδια και αφετέρου η ασφάλεια που παρέχει λόγω γλώσσας, κουλτούρας και κοινών γνωρισμάτων την καθιστά και φέτος ως τον... must προορισμό των καλοκαιρινών (ή όχι;) διακοπών.

Ο διαχωρισμός των χωρών -δια στόματος Καρούσου- αλλά και το γεγονός πως έστω και χωρίς εμβόλιο (αλλά με μάξιμουμ 2 αρνητικά τεστ) θα μπορείς να ταξιδέψεις -σχεδόν- όπου θέλεις φέρνει αχτίδα φωτός στον τομέα του τουρισμού.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top