ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Προεδρικό σήμερα ο Κυπριανού – Η συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη

Στο Προεδρικό σήμερα ο Κυπριανού – Η συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη

Στο Προεδρικό σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού για συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αφορμή, τα επεισόδια Σαββάτου, όταν η Αστυνομία επιχείρησε ασκώντας βία να διαλύσει τους διαδηλωτές της πορείας κατά της διαφθοράς, επικαλούμενη το διάταγμα που απαγορεύει τις συγκεντρώσεις.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Μια κυβέρνηση που στέλνει την Αστυνομία να δέρνει πολίτες σε ειρηνικές διαδηλώσεις, που εξαπολύει παράνομες έρευνες σε σπίτια πολιτών ψάχνοντας ποιοι τη σατιρίζουν, είναι μια κυβέρνηση που έχει περάσει τη γραμμή, την οποία θέτουν το σύνταγμα, το κράτος δικαίου και η ίδια η δημοκρατία.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού έχει στραφεί στον αυταρχισμό και την καταστολή, γιατί μόνο αυτό τής απέμεινε στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την οργή των πολιτών για τα αδιέξοδα που προκάλεσαν οι πολιτικές της.

Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει ενώπιον της Βουλής –όπου το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει τα ζητήματα- για την αστυνομική βία στη διαδήλωση του Σαββάτου και για την καθολική απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας με το πρόσχημα της πανδημίας. Έχουμε πανδημία, χρειάζονται μέτρα προστασίας αλλά έχουμε και δημοκρατία. Γι’ αυτό το λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία διευθετήθηκε να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί.

Μπροστά σε όλα αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, καθώς και για την κατάχρηση εξουσίας από την Υπουργό Δικαιοσύνης στην υπόθεση του parody account, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη. Η Υπουργός έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Επειδή όμως είναι προφανές ότι δεν κατανοεί τι σημαίνει πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί ο Πρόεδρος θα έπρεπε ήδη να την είχε παύσει. Η ευθύνη πλέον είναι δική του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top