ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Οι φίλοι του Χάρη Γεωργιάδη έστησαν φαγοπότι και έκαναν κάκιστη διακυβέρνηση

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: Οι φίλοι του Χάρη Γεωργιάδη έστησαν φαγοπότι και έκαναν κάκιστη διακυβέρνηση

strong>Σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου για τον Συνεργατισμό, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου αναφέρθηκε για τοποθέτηση του προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού και για το "φαγοπότι " που έστησαν ο Χάρης Γεωργιάδης και οι φίλοι του όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Εγείρει μάλιστα θέμα για το ενδεχώμενο "με την παρέλευση τριών χρόνων να διαγράφεται το δικαίωμα για αστικές αγωγές κατά των υπευθύνων του ξεπουλήματος του συνεργατισμού."

Διαβάστε τι είπε η βουλευτής. 

Ο Γεώργιος Αρέστη, πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού ήταν σαφής στις τοποθετήσεις του: «Μας απαξίωσε η εκτελεστική εξουσία, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τεράστιες οι ευθύνες του Χάρη Γεωργιάδη, τέως Υπουργού Οικονομικών και νυν Αναπληρωτή Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος. Καταστροφικός ο ρόλος του Νικόλα Χατζηγιάννη. Δικάστηκε για πειθαρχικά αδικήματα από την Τράπεζα Κύπρου ενόσω ήταν υπάλληλος της και όμως του έδωσαν ένα τόσο σημαντικό πόστο. Οι φίλοι του Χάρη Γεωργιάδη έστησαν φαγοπότι και έκαναν κάκιστη διακυβέρνηση».
 
Οι ανησυχίες μας γίνονται ακόμη μεγαλύτερες εάν επαληθευτεί η επισήμανση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ότι ενδεχομένως  με την παρέλευση τριών χρόνων να διαγράφεται το δικαίωμα για αστικές αγωγές κατά των υπευθύνων του ξεπουλήματος του συνεργατισμού. Αν αυτό αληθεύει τότε εγείρεται ένα ερώτημα: Μήπως  επιδεικνύεται σκόπιμα κωλυσιεργία ώστε να παραγραφεί σε δυο μήνες το αδίκημα αφού συμπληρώνονται τα τρία χρόνια; Και αυτό έχοντας υπόψιν τη σχέση των πρωταγωνιστών με τον αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ;
Επί τούτου του ερωτήματος έχουμε ζητήσει ως ΑΚΕΛ επίσημη τοποθέτηση από τη Νομική Υπηρεσία.
 
Πρέπει να δοθούν τα εύσημα στην Ελεγκτική Υπηρεσία, γιατί όσα επιβεβαίωσε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ο Γεώργιος Αρέστη, τα είχαμε συζητήσει κατ’ επανάληψη  σε συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπή Eλέγχου, στην παρουσία και του τέως Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος με αλαζονεία επέμενε να καλύπτει όσους είχε διορίσει ο ίδιος και οι οποίοι οδήγησαν με τις πράξεις και παραλείψεις τους το Συνεργατισμό στην καταστροφή.
 
Να θυμίσουμε μόνο με πιο τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαξίωσε το πόρισμα της Ερευνητικής επιτροπής: « Επειδή έτσι αποφάσισαν τρεις, οι οποίοι δεν τεκμηριώνουν θα θυσιαστεί η Ιφιγένεια;» Ενώ ο ίδιος ο Χάρης Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει ως «Fake News» τις επισημάνσεις του πορίσματος. Αυτός είναι ο σεβασμός της κυβέρνησης στο έργο της ερευνητικής επιτροπής που οι ίδιοι διόρισαν. Προφανώς δεν τους βόλεψε το πόρισμα και τα συμπεράσματα για τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες καθώς και για το χρέος δισεκατομμυρίων που φόρτωσαν στον Κύπριο φορολογούμενο.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top