ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητά το μέτρο για τις διαδηλώσεις το Υπουργικό – Ξεκάθαρη παραδοχή από την Κυβέρνηση ότι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο

Συζητά το μέτρο για τις διαδηλώσεις το Υπουργικό – Ξεκάθαρη παραδοχή από την Κυβέρνηση ότι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο

«Η Κυβέρνηση δεν θέλει με κανένα τρόπο να περιορίζονται τα δικαιώματα τον πολιτών», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Αρχικά, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Τσιούτη, μετά τη διαμαρτυρία του περασμένου Σαββάτου (13/2), στη Λευκωσία, λέγοντας ότι «θα πρέπει να ρωτήσετε τον κύριο Τσιούτη αν είναι το Υπ. Υγείας που ρώτησε τους επιδημιολόγους. Το Υπ. υγείας όταν ανακοινώθηκε η εκδήλωση ρώτησε τους επιδημιολόγους ποια ήταν η επιστημονική τους άποψη. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ερώτησης μετά τα όσα είπε ο κύριος Τσιούτης. Αυτή ήταν η άποψη των επιδημιολόγων. Η πλειοψηφία των επιδημιολόγων λέει ότι όταν φορούμε μάσκες και κρατάμε αποστάσεις δεν υπάρχει περισσότερος κίνδυνος. Υπάρχει κάποιος που εγγυάται ότι θα τηρηθούν τα μέτρα; Αυτή τη στιγμή απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε διαδηλώσεις, είναι παράνομες. Υπάρχει διάταγμα που το απαγορεύει».

Για το κατά πόσον θα συζητηθεί το θέμα των διαδηλώσεων είπε «θα συζητήσουμε την επόμενη Τετάρτη μαζί με τους επιδημιολόγους την εικόνα της Κύπρου αλλά και αυτό το θέμα. Εάν έχουμε καλύτερη εικόνα τότε θ’ αρχίσουν πιο σύντομα οι χαλαρώσεις».

Αναφορικά με τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου στη Λευκωσία τόνισε πως «το να ασκούμε κριτική για μεμονωμένα περιστατικά στην Αστυνομία είναι ένα και το να ισοπεδώνουμε τα πάντα είναι άλλο. Να μην φτάσουμε στο σημείο να αναγκάσουμε τους καλούς αστυνομικούς να μην ασκούν τα καθήκοντά τους. Πολύ καλά έκανε και αντέδρασε ο κόσμος. Θα περιμένουμε να δούμε το πόρισμα των ποινικών ανακριτών. Δεν πρέπει να στήνουμε λαϊκά δικαστήρια και να απαξιώνουμε την Αστυνομία. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι κάποιοι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που θα έπρεπε να αντιδράσουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Σαφέστατα και ενοχλήθηκε ο ΠτΔ από τις εικόνες που είδαμε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top