ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όρθιος με «Μητρογκόλ»!

Όρθιος με «Μητρογκόλ»!

Ο Κώστας Μήτρογλου επέστρεψε στα εν Ελλάδι γκολ κόντρα στην ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά! Σκόραρε από την βούλα του πέναλτι και ο Άρης έφυγε με πολύτιμο βαθμό από το Φάληρο στο 1-1 με τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους». 

Χωρίς νικητή έληξε το αποψινό (21/2) ματς του Φαλήρου, όπου ο Ολυμπιακός παραχώρησε 1-1 στον Αρη ύστερα από ένα ματς που ναι μεν δεν είχε πολλές φάσεις και σούπερ θέαμα, κράτησε όμως το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το φινάλε. Οσο για το αποτέλεσμα, οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται άκρως ικανοποιημένοι, αφού βρέθηκαν στο «+3» από τον 5ο Παναθηναϊκό που θα παίξει αύριο στο Αγρίνιο.
Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα στο τέρμα, τους Ανδρούτσο, Σεμέδο, Παπασταθόπουλο, Χολέμπας στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Καμαρά στα «6αρο-8άρια», τους Βρουσάι, Μασούρα στα άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν.
Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ, τους Σάκιτς, Ροζ, Δεληζήση, Σούντγκρεν στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Τζέγκο, Σάσα στον άξονα, τους Ματέο Γκαρσία, Σίλβα στα άκρα, τον Μπερτόλιοο στο «10» και τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης.

ΨΗΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ο ΑΡΗΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ

Σέντρα στο ματς και οι παραπάνω διατάξεις που ήταν επί χάρτου, διαφοροποιήθηκαν ελέω προσέγγισης. Οι «κίτρινοι» έδειχναν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα ανασταλτικά τους καθήκοντα και σε θέση άμυνας ο Σάκιτς πολλές φορές λειτουργούσε σαν τρίτος στόπερ και ο Ματέο Γκαρσία κάλυπτε την πλευρά. Την ίδια στιγμή στους «ερυθρόλευκους» που ήταν ψηλά ο Μπουχαλάκη έδειχνε να παίζει πιο ψηλά από τον Καμαρά, ενώ ο Φορτούνης τραβιόνταν στα άκρα (κυρίως δεξιά) και οι εκάστοτε από εκεί εξτρέμ πέρναγε δεύτερος φορ (αρχικά ο Μασούρας, μετά το 10′ ο Βρουσάι και ύστερα από την αντικατάσταση του δεύτερου και πάλι ο πρώτος).

ΜΕΧΡΙ ΤΟ 30′ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΗ 

Τα παραπάνω (κυρίως η καλή αμυντική παρουσία των φιλοξενουμένων) «εξηγούν» σε μεγάλο βαθμό γιατί στα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες πήγαν σε σετ παιχνίδι. Ουσιαστικά στο πρώτο ημίωρο η καλύτερη στιγμή του δεν ήταν τελική, καθώς στο 9′ ο Ροζ έδιωξε προ του Μασούρα που ήταν έτοιμος να «εκτελέσει» από κοντά, ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Χασάν. Λίγο αργότερα (16′) ο Κουέστα στην προσπάθειά του να διώξει σε στατική μπάλα, την έστειλε ξανά κόρνερ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του και… τέλος. Οι γηπεδούχοι με ποσοστό μπάλας στα επίπεδα του 60% είχαν και σουτ που κοντράρισαν (Φορτούνης,Μπουχαλάκης), ενώ οι φιλοξενούμενοι που «έψαχναν» την κόντρα, κυρίως από τα δεξιά, απείλησαν με ένα μακρινό (αρκετά καλό) σουτ του Σούντγκρεν. Ο Σουηδός θέλησε τότε να βάλει ένα όμορφο γκολ.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΒΡΟΥΣΑΪ, ΜΕΣΑ Ο ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ 

Κάπου εκεί ο Βρουσάι στάθηκε άτυχος και αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού, κάτι που έφερε τον Βαλμπουενά στο γήπεδο. Οι Πειραιώτες ήθελαν να δώσουν ανάσες ενόψει της ρεβάνς με την PSV και είχαν προχωρήσει σε rotation, αλλά ο Γάλλος μπήκε αρκετά νωρίς στο ματς. Εκείνος πέρασε αριστερά, ο Φορτούνης έμεινε πίσω από τον Χασάν και ο Μασούρας επέστρεψε δεξιά (στο 10′ άλλαξε πλευρές με τον Βρουσάι), ενώ εκείνη τη στιγμή η αναμέτρηση ήταν «κομμένη και ραμμένη» στο πώς την ήθελαν οι Θεσσαλονικείς. Ακόμη δεν υπήρχε, εκατέρωθεν, ουσιαστική τελική μέσα από κάποια περιοχή. Ο Βαλμπουενά όμως μπορεί να κάνει με «μισή» ενέργεια τη διαφορά.

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ»… ΕΨΑΞΑΝ ΓΚΟΛ  ΑΛΑ PSV ΣΤΟ 36′

Μετά από δική του εκτέλεση φάουλ στο 36′ (το κέρδισε ο ίδιος) ο Μπουχαλάκης θέλησε να σκοράρει με προβολή σε μία φάση ανάλογη με το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ του ίδιου κόντρα στην Αϊντχόβεν, αλλά ο Κουέστα δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Το οποίο χτύπησε ο Φορτούνης και ο Χασάν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Πλέον οι γηπεδούχοι απειλούσαν εντός του αντίπαλου «κουτιού».

ΩΡΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 1-0, ΤΟ «ΜΙΣΟ» ΤΕΡΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ

Ετσι φτάσαμε στο 41′, οπότε και άνοιξαν το σκορ. Εξαιρετικό τσίμπημα του Βαλμπουενά για τον Χολέμπας που έκανε το όβερ λαπ και σέντραρε για τον Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι. Ο 27χρονος έκανε το σουτ και ναι μεν ο Κουέστα αντέδρασε σωστά η μπάλα στρώθηκε στον Ανδρούτσο που την «έκοψε» για τον Φορτούνη και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα. Ωραίο τελείωμα του διεθνή μεσοεπιθετικού, αλλά το «μισό» γκολ ήταν του 24χρουνου αμυντικού για την ασίστ του.

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΣΩΣΕ» ΤΟ 1-1, ΑΛΛΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ

Αλλά το πρώτο ημίχρονο είχε ακόμη πολύ… ψωμί και ο Αρης «φλέρταρε» με την ισοφάριση. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπερτόλιο, οι Σεμέδο, Σα μπερδεύτηκαν και μετά από κεφαλιά του Πορτογάλου στόπερ η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα. Ο Παπασταθόπουλος με αυτοθυσία την έδιωξε και η νέα κεφαλιά του Σάκιτς πέρασε άουτ, ενώ την ίδια στιγμή ο Sokratis έδειχνε να έχει τραυματιστεί. Ο Σεμέδο χωρίς να το θέλει τον χτύπησε στο πηγούνι ενώ από την πτώση έδειχνε να πονά και στον ώμο, του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά ήταν αδύνατον να συνεχίσει και οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 10. Στις καθυστερήσεις μάλιστα ο Αρης πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

ΣΤΟΠΕΡ Ο ΧΟΛΕΜΠΑΣ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΡΥΘΜΟ

Στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι αντικατέστησαν τον τραυματία Παπασταθόπουλο με τον Ρέαμπτσιουκ και ο Χολέμπας βρέθηκε στα στόπερ παρτενέρ του Σεμέδο και ο Ουκρανός στο αριστερό άκρο της άμυνας. Την ίδια στιγμή ο Αρης παρουσιάζονταν έτοιμος να βγει μπροστά και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μισού ο αγώνας είχε ρυθμό, σε αντίθεση με το  αντίστοιχο χρονικό διάστημα στην αρχή του ματς. Οι «κίτρινοι» βγήκαν 2-3 φορές στο τρανζίσιον με τον Σίλβα, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν κυρίως από τα αριστερά με τον Βαλμπουενά (από εκεί ξεκίνησε μία καλή, για τους Πειραώτες, στιγμή του Καμαρά στο 57′) και υπό αυτές τις συνθήκες φτάσαμε στη μία ώρα παιχνιδιού.

Ο ΜΠΡΟΥΝΟ ΕΔΩΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Τότε είχαμε τις πρώτες «ηθελημένες» επεμβάσεις από τους πάγκους, αφού είχαν προηγηθεί οι αναγκαστικές αλλαγές (2) των γηπεδούχων. Ο Μαρτίνς, έχοντας προφανώς κατά νου τη ρεβάνς με την PSV έβαλε τον Τιάγκο για να «σφίξει» περισσότερο τη μεσαία του γραμμή (ο 28χρονος τραβιόταν αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς που μπήκε εκείνη τη στιγμή πήγε δεξιά και ο Βαλμπουενά πέρασε περισσότερο στον άξονα), ενώ ο Μάντζιος «φρέσκαρε» την τριάδα του πίσω από τον φορ. Η είσοδος του Μπρούνο έδωσε ενέργεια στους «κίτρινους» και μάλιστα στο 63′ έφτασε κοντά στο 1-1, όταν βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ανδρούτσος του έβαλε την κόντρα.  Την ίδια στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» ήταν επικίνδυνοι στις στατικές μπάλες που κέρδιζαν καθώς ο Βαλμπουενά είχε πολύ καλά χτυπήματα (απείλησε ο ίδιος με απευθείας εκτέλεση, «έφτιαξε» τη φάση του Χασάν στο 67′) και το ματς ήταν ντέρμπι, αφού οι «κίτρινοι» είχαν πλέον οριακά και την κατοχή (53%-47%). Οι γηπεδούχοι επεδίωκαν να διαχειριστούν το προβάδισμα που είχαν και οι φιλοξενούμενοι να βρουν τη «μία» φάση για να φτάσουν στην ισοφάριση.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΩΝ» ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ 1-1 

Υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στο τελευταίο 10λεπτο, όπου «συνεργάστηκαν» οι αλλαγές του Αρη. Ο Ροζ έκανε την μακρινή μπαλιά για τον Μπρούνο που είχε περάσει αριστερά, ο Ρέαμπιτσιουκ «έχασε» τη φάση, ο Βραζιλιάνος πήρε την κατοχή και σέντραρε για τον Μαντσίνι, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού (ο Ανδρούτσος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά είχε προβλήματα με εκείνον στην πλευρά του), τσίμπησε την μπάλα προ του Σα και ο Πορτογάλος γκολκίπερ τον ανέτρεψε. Ο ρέφερι Σιδηρόπουλος καταλόγισε αμέσως το πέναλτι που μετέτρεψε ο Μήτρογλου σε γκολ. Ο 33χρονος φορ δεν πανηγύρισε και πλέον το παιχνίδι ήταν στα ίσα.   Στα τελευταία λεπτά ο αγώνας «άνοιξε», πλην όμως ενός σουτ του Τιάγκο Σίλβα, δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιόλογη φάση.

 

Πηγή: www.gazzetta.gr

The post Όρθιος με «Μητρογκόλ»! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top