ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Στεφάνου: Οι «νεοφανείς και επικίνδυνες ιδέες» που ελλοχεύουν στο άνοιγμα συγκλίσεων για εκ νέου συζήτηση

Στέφανος Στεφάνου: Οι «νεοφανείς και επικίνδυνες ιδέες» που ελλοχεύουν στο  άνοιγμα συγκλίσεων για εκ νέου συζήτηση

«Άνοιγμα συγκλίσεων για εκ νέου συζήτηση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για νεοφανείς και επικίνδυνες ιδέες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου εν όψει της άτυπης πενταμερούς.  

«Οι πόρτες του ΑΚΕΛ είναι ανοικτές για συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό», ανέφερε πετώντας το μπαλάκι και στα άλλα κόμματα για συναντήσεις. Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

Οι δηλώσεις του Στέφανου Στεφάνου:

Eνόψει της κρίσιμης άτυπης πενταμερούς που ανακοινώθηκε επίσημα χθες, το ΑΚΕΛ επιμένει ότι το κρίσιμο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η προστασία της βάσης λύσης του Κυπριακού, των συγκλίσεων και του Πλαισίου Γκουτέρες. Τυχόν άνοιγμα συγκλίσεων για εκ νέου συζήτηση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για νεοφανείς και επικίνδυνες ιδέες και νέες ατέρμονες συζητήσεις. Αυτό επιβεβαιώνει η ιστορική εμπειρία αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις.

Διαχρονικά, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, οι πόρτες του ΑΚΕΛ είναι ανοικτές για συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων για το Κυπριακό. Σε αυτές τις συναντήσεις, ο όποιος συνομιλητής μας θα ακούσει τις θέσεις του ΑΚΕΛ, θέσεις συνεπείς, οι οποίες επαληθεύτηκαν άλλωστε από τις εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Το ΑΚΕΛ ουδέποτε κρύφτηκε για τις θέσεις του στο Κυπριακό, ουδέποτε άλλαξε τις θέσεις και τις αρχές του αναλόγως ακροατηρίου και εκλογικών διαδικασιών. Απόδειξη αυτού είναι η συνεπής στάση του ΑΚΕΛ έναντι της διαπραγματευτικής διαδικασίας και η από θέση αρχών κριτική στους αντιφατικούς χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη όλα τα τελευταία χρόνια.

Σήμερα βέβαια αυτό που προέχει είναι να πείσει η ελληνοκυπριακή πλευρά ότι είναι συνεπής και αταλάντευτη στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως καθορίζεται από τα Ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ. Ο μόνος δρόμος για την υλοποίηση αυτού του στόχου είναι η επανέναρξη διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά στη βάση του Πλαισίου Γκουτέρες και των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top