ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόβλημα η εγκατάλειψη εργασίας από αλλοδαπούς, αναφέρουν οι αγροτικές οργανώσεις

Πρόβλημα η εγκατάλειψη εργασίας από αλλοδαπούς, αναφέρουν οι αγροτικές οργανώσεις

Οι αγροτικές οργανώσεις, ΠΕΚ, ΕΚΑ, Παναγροτικός Σύνδεσμος, Νέα Αγροτική Κίνηση, Ευρωαγροτικός σε επιστολή/διάβημα τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή αναφέρουν ότι το φαινόμενο της εγκατάλειψης της εργασίας από αλλοδαπούς χωρίς λόγο και αιτία, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για τους αγρότες, οι οποίοι μένουν χωρίς εργατικά χέρια την κρίσιμη περίοδο της παραγωγής. 

Την ίδια ώρα, σημειώνεται, οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να ξεκινήσουν διαδικασίες για να φέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία νέο εργατικό προσωπικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ιδίους αλλά και για τον τόπο ιδιαίτερα.
 
Η κατάσταση αυτή, η οποία δημιουργείται από την μη ύπαρξη αποτελεσματικού θεσμικού πλαισίου, δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Φαινόμενα είτε αδικαιολόγητης αίτησης ασύλου, είτε παράνομης εργασίας μετά την εγκατάλειψη του νόμιμου εργοδότη, πρέπει να παταχθούν στη ρίζα τους.   
 
Για αντιμετώπιση αυτής της απαράδεχτης κατάστασης, οι Αγροτικές Οργανώσεις προτείνουν να εξετάζονται αμέσως εντός ενός μηνός αιτήματα πολιτικού ασύλου που υποβάλλονται από αλλοδαπούς εργαζομένους στον αγροτικό τομέα, που ενώ αναχώρησαν από τη χώρα τους με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ήρθαν στην Κύπρο στα πλαίσια σύμβασης εργασίας που υπέγραψαν, εγκαταλείπουν την εργασία τους και αιτούνται πολιτικό άσυλο, με το πρόσχημα ότι κινδυνεύουν στη πατρίδα τους.
 
Επίσης, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο όσοι από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αιτηθούν άσυλο, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ασύλου να προχωρεί (σύμφωνα με τη νομοθεσία)στον καθορισμό χώρου διαμονής τους (πχ Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου ή Κοκκινοτριμιθιάς).
 
Προτείνουν ακόμη όπως, αιτητής πολιτικού ασύλου του οποίου η αίτηση εξετάστηκε και απορρίφθηκε να απελαύνεται αμέσως ενώ να γίνεται πάταξη της παράνομης εργασίας, με συνεχή έλεγχο και επιβολή αυστηρών ποινών σε όσους  παρανομούν, εργοδότες και εργοδοτούμενους.  

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top