ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νεοφυτίδης: «Απαράδεκτα πράγματα – Μας ειδοποίησαν για στημένο και πάλι το στήσαμε»

Νεοφυτίδης: «Απαράδεκτα πράγματα – Μας ειδοποίησαν για στημένο και πάλι το στήσαμε»

Αρκετά θυμωμένος και αγανακτισμένος παρουσιάστηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active», αφού τόνισε πως υπήρχε πληροφόρηση για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, ωστόσο, δεν έκαναν κάτι, αφού δημιουργήθηκε ένα μπάχαλο.

Αναλυτικά:

Πώς έγινε η προειδοποίηση; «Το application του red button φαίνεται από τη FIFpro και από τη FIFA για τον συγκεκριμένο αγώνα ότι υπήρχε προειδοποίηση και είχε σταλεί μήνυμα τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα. Αυτό πρώτη φορά έχει γίνει και το ότι φαίνεται πως για κάποιο λόγο χάθηκε από τις Αρμόδιες Αρχές είναι απαράδεχτο».

Τι σημαίνει χάθηκε και ποιες είναι οι Αρχές; «Όπως το ακούτε. Τι να πω, δηλαδή;»

Η μοναδική φορά δηλαδή που μας προειδοποιούν ότι θα γίνει στημένο παιχνίδι και πάλι γίνεται ενώ το ξέραμε μια μέρα προηγουμένως; «Υπήρχε ειδοποίηση κάποιες ώρες προηγουμένως και με το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, μέσα από την Επιτροπή Δεοντολογίας, το μάθαμε κι εμείς εκ των υστέρων. Δεν ξέρω πώς να μας χαρακτηρίσω εμάς, τους βλάκες, που πληρώνουμε με τα δικά μας λεφτά και το φέρνουμε στην Κύπρο για να βοηθήσουμε. Αποφάσισε σε μία φάση η Αστυνομία να μεταφέρει την πληροφόρηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Με τις αλλαγές που φαίνεται υπήρχαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας ακυρώθηκαν κάποια email που είχαν, δεν μας ενημέρωσαν, δεν ενημέρωσαν την εταιρεία, με αποτέλεσμα να πάει η προειδοποίηση στο email που έπρεπε να πάει και πήγε την ώρα που έπρεπε να πάει και κανένας δεν το είδε. Αυτά είναι να μην τα χαρακτηρίσω».

Δεν μιλάς σοβαρά τώρα. Αυτό είναι αλήθεια; «Ναι, είναι αλήθεια. Εγώ έχω κουραστεί. Έχει όλη την εβδομάδα που συζητώ, προσπαθώ να βρω μιαν άκρη, νομίζω ότι δεν έχουμε υπόθεση στην Κύπρο και έχουμε κουραστεί να ασχολούμαστε με αυτή την κατάσταση».

Σπύρο εξήγησέ μας ξανά. Στην Αστυνομία πήγε το μήνυμα για το ματς της επόμενης ημέρας, γιατί να πάει το μήνυμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας; «Δεν έχω καταλάβει ποτέ γιατί αυτές οι υποθέσεις μεταφέρθηκαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτό που ξέρω είναι ότι μετά τις προαγωγές του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης σε Γενικό Εισαγγελέα, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας σε Αρχηγό και όλων αξιωματικών που είχαν συμμετοχή στην εφαρμογή που παρουσιάσαμε για την καταπολέμηση της χειραγώγησης των αγώνων, το γραφείο από 12-13 άτομα έμεινε μόνο με ένα άτομο και υπολειτουργεί. Αποτέλεσμα είναι να μεταφέρουν και τη ζώνη ευθύνης της ανάληψης των πληροφοριών στην Επιτροπή Δεοντολογίας, για κάποιον λόγο δικό τους. Εμείς το πληροφορηθήκαμε τελευταίοι. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα».

Αύριο αν γίνει παιχνίδι στημένο και το καταγγείλουμε σήμερα με καραμπινάτες πληροφορίες, θα διεξαχθεί κανονικά το ματς και θα στηθεί με τη διαδικασία που ισχύει; Δηλαδή τι θα κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας αν μάθει για στημένο παιχνίδι, θα πάει στο γήπεδο και θα ρωτά όποιον περνά για να μάθει τι ξέρει; «Τι να εξηγήσω; Τα ανεξήγητα; Να μας πιάσουν να μας που οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας πώς το σκέφτονται… Διότι η υπόθεση του red button είναι να εξασφαλίσουμε πληροφορία πριν από τη διεξαγωγή του αγώνα, προτού έρθει ο φάκελος, για να μη στηθεί το ματς. Τα καταφέραμε 1,5 χρόνο μετά για πρώτη φορά και ήταν αυτό που φώναζα και είπα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης «τι θα κάνετε όταν έχετε μία πληροφορία προτού στηθεί ο αγώνας;». Τίποτα. Τίποτα δεν θα κάνουμε…»

Ήταν χοντρό το στοίχημα στον συγκεκριμένο αγώνα; «Δεν έχουμε τέτοια πληροφόρηση. Την έχει προφανώς η ΚΟΠ. Αυτό που έχουμε εμείς, που δεν ερχόταν πάνω μας για λόγους ασφαλείας, τα δώσαμε στην Αστυνομία και αυτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας χωρίς να το γνωρίζουμε εμείς. Μείναμε έκπληκτοι γιατί ενημερωθήκαμε μέσω της FIFpro και μέσω της FIFA τέσσερις ημέρες μετά το παιχνίδι, τι έγινε με αυτή την πληροφορία που την πήρατε 48 ώρες πριν από το παιχνίδι. Και επιβεβαιώθηκε η πληροφορία με τον φάκελο που στάλθηκε».

The post Νεοφυτίδης: «Απαράδεκτα πράγματα – Μας ειδοποίησαν για στημένο και πάλι το στήσαμε» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top