Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Εξέλιξη-σοκ για Δημήτρη Λιγνάδη: Βρέθηκαν ερωτικές επιστολές ανηλίκων στο υπόγειο του σπιτιού του

07.03.2021
13:22
Lifestyle

Eρωτικές επιστολές αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα, στο σπίτι του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, κατά τη διάρκεια νέας αυτοψίας. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα του OPEN, κατά τη διάρκεια αυτοψίας την περασμένη Τετάρτη στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, έγινε νέος έλεγχος, αυτή τη φορά σε έναν κοινόχρηστο χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν μέρος του αρχείου του ηθοποιού. Ωστόσο, ο αδελφός του ηθοποιού, Γιάννης Λιγνάδης, με παρέμβασή του στην εκπομπή υποστήριξε ότι το υλικό που δημοσιεύεται από τις νέες έρευνες “δεν έχει καμία νομική υπόσταση εφόσον δεν αποκτήθηκε με θεσμικό τρόπο” και ισχυρίστηκε ότι έχει υποστεί αλλοιώσεις.

Πάντως, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπαμ, ένας κλειστός ανώνυμος φάκελος που έφθασε στην εφημερίδα, περιείχε φωτογραφίες στις οποίες διακρίνεται ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος στο υπόγειο της πολυκατοικίας, που όπως καταγγέλθηκε δεν ερευνήθηκε αρχικά από την αστυνομία. Ο ίδιος φάκελος περιελάμβανε ερωτικές επιστολές και φωτογραφίες.

Η εφημερίδα “Μπαμ” δημοσιεύει ένα από αυτά τα γράμματα το οποίο φέρεται να έχει γραφτεί από ένα κορίτσι που όπως αναφέρει πρωτοείδε τον Δημήτρη Λιγνάδη όταν εκείνη ήταν 10 ετών. Στην εφημερίδα εστάλη μέσω ανώνυμου φακέλου και πλήθος ερωτικών γραμμάτων μεταξύ του κ. Λιγνάδη και προσώπων ακόμη και μαθητών του.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει με φωτογραφικά ντοκουμέντα που της εστάλησαν ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, την περασμένη Τετάρτη, οι Αρχές δεν ερεύνησαν (καθώς δεν τους υποδείχτηκε από τον αδερφό του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννη) ένα κοινόχρηστο χώρο στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν μέρος του αρχείου του ηθοποιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας οι δικαστικές Αρχές προχώρησαν σε νέα έρευνα στην πολυκατοικία εντοπίζοντας το συγκεκριμένο υπόγειο ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρουσία εισαγγελέα εντόπισαν το αρχείο που υποδεικνυόταν μέσω των φωτογραφικών ντοκουμέντων που είχαν αποσταλεί στην εφημερίδα.

Κασέτες και εκατοντάδες ερωτικά γράμματα

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός μιλώντας στην εκπομπή “Έλα Χαμογέλα” αποκάλυψε: “Χθες όταν αναρτήσαμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, δυο εισαγγελείς επικοινώνησαν μαζί μου για να μάθουν πού αναφερόμαστε. Ο κοινόχρηστος χώρος βρισκόταν στο δεύτερο υπόγειο και εκεί υπήρχε μεγάλο μέρος του αρχείου του: κασέτες, εκατοντάδες ερωτικά γράμματα και προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Λιγνάδη“.

Η νέα έρευνα, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε χθες βράδυ και κράτησε ως τις 11 και μισή και κατασχέθηκαν ένα φορτηγό με κούτες και πράγματα του Δημήτρη Λιγνάδη που δεν είχαν εντοπιστεί στην πρώτη έρευνα που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

“Σε θυμάμαι τα τελευταία 16 χρόνια κι ας ήμουν 10 χρόνων”…

Σε μια από τις επιστολές μάλιστα, που φέρεται να έχει γραφτεί για τον Δημήτρη Λιγνάδη αναφέρεται: “Σε θυμάμαι τα τελευταία 16 χρόνια κι ας ήμουν 10 χρόνων, όταν σε πρωτοείδα. Αλήθεια πόσο θα ήθελα τώρα να ήμουν 10 χρόνων. Και εγώ ερωτεύτηκα το τσίρκο και τα κουρδιστά παιχνίδια. Αυτά, πριν από τις Μπάρμπι”.

Ενώ σε ένα άλλο γράμμα που φαίνεται να έχει γραφτεί σε σελίδα τετραδίου αναφέρεται: “Σε αγαπώ. Το αποφάσισα και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη[…] Και σε όποιον μιλήσει άσχημα θα πω “ότι όποιος κοροϊδεύει, κοροϊδεύει τα μούτρα του”.

“Ούτε θα μιλήσω ξανά για σεξ, ούτε θα σου θυμίσω πως το έχουμε κάνει 7 φορές”

Στην ίδια επιστολή, που σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας βρέθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του Δ. Λιγνάδη, φέρεται η συντάκτρια να γράφει: “Και δεν θα σε ξαναθάψω στις φίλες και τους φίλους μου. Ούτε θα μιλήσω ξανά για σεξ, ούτε θα σου θυμίσω πως το έχουμε κάνει 7 φορές κι άλλες τρεις από το τηλέφωνο. Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Έχει περάσει ένας χρόνος και πέντε μήνες από την τελευταία φορά που το κάναμε live και περίπου ένας χρόνος από τότε που το κάναμε τηλεφωνικά και έχεις να με φιλήσεις στο στόμα από τα Χριστούγεννα, από πριν από τα Χριστούγεννα και μάλιστα χωρίς γλώσσα”.

Η οργή του αδερφού του

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λίγο πριν την αυλαία της εκπομπής “Έλα Χαμογέλα”, ο αδελφός του καλλιτέχνη, Γιάννης Λιγνάδης θέλησε να παρέμβει και να κατακεραυνώσει την εν λόγω εφημερίδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Λιγνάδης σημείωσε σε έντονο ύφος πως “περιήλθε στη γνώση μου ότι στην εκπομπή σας νωρίτερα αναπαρήχθει ένα έντυπο υλικό της κατ’ ευφησμισμόν εφημερίδας Μπαμ, το οποίο υλικό αποκτήθηκε υπόπτως και παρανόμως από τον κατ’ ευφημισμόν αρχισυντάκτη αυτής της εφημερίδας και αυτούς που έκαναν το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Πρέπει να σας πω ότι αυτό το υλικό, πέραν του ότι δεν έχει καμία νομική υπόσταση εφόσον δεν αποκτήθηκε με θεσμικό τρόπο. Αντιλαμβάνεστε ότι υπόκειται σε αλλοιώσεις, επεξεργασίες και τα γνωστά που γίνονται. Το δε περιεχόμενο του, το τάχα μου ύποπτο, είναι παντελώς αναξιόπιστο και φαύλο από όλες τις απόψεις. Κακόβουλο και γελοίο. Αστείο”.

“Διαμορφώνετε την κοινή γνώμη”

“Μία εκ των επιστολών, που αναπαρήχθει, αναγνωρίστηκε από την ίδια την συντάκτρια της την κυρία Τζένια Κονταράτου, η οποία είναι προσωπική φίλη του αδελφού μου και διατηρούσε μακρό φιλικό δεσμό μαζί του. Το περιεχόμενο είναι ερωτοσατυρικό, αστείο. Αναφέρομαι σε ένα ποίημα. Είμαι σίγουρος ότι και τα υπόλοιπα έχουν την ίδια γελοιότητα” πρόσθεσε στην εκπομπή του OPEN.

“Ήθελα να σας πω, όμως, σαν σύσταση, ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με καταπατημένα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θεμελιώδη δικαιώματα τα οποία έχουν καταπατηθεί. Πρέπει να υπάρχει μια ευαισθησία στο λειτούργημα το οποία ασκείται γιατί υπάρχει ευθύνη σε αυτό”.

“Διαμορφώνετε την κοινή γνώμη. Σχολιάζετε κιόλας πράγματα και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι καιροί δεν είναι υγιείς. Είναι πονηροί καιροί.”.

Ρεπορτάζ: www.thetoc.gr

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ