ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στηρίζει τον Σύνδεσμο για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.  Στηρίζει τον Σύνδεσμο για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια

Η Τσιμεντοποιία Βασιλικού τιμά και φέτος, στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Εταιρεία είναι, από τον Νοέμβριο του 2018, πιστοποιημένος «Εργοδότης Ισότητας» διασφαλίζοντας για το προσωπικό της συνθήκες ισότητας των δύο φύλων, ίσες ευκαιρίες ανέλιξης, ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και ειδικότερα την αρχή της ίσης αμοιβής μεταξύ ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν, η Εταιρεία αποφάσισε όπως το ποσό που θα διέθετε για την ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται τη μέρα αυτή, δοθεί για στήριξη του Συνδέσμου για Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) καλύπτοντας ανάγκες των χώρων φιλοξενίας των θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

Ο ΣΠΑΒΟ είναι μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει, από το 1990, υποστηρικτικές υπηρεσίες σε θέματα βίας στην οικογένεια. Τέτοιες είναι η Εθνική Γραμμή Στήριξης 1440, καταφύγια και εναλλακτικές δομές διαμονής για θύματα βίας και τα εξαρτώμενα παιδιά τους, θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για άτομα που δέχονται ή που ασκούν βία, προληπτικές εκπαιδευτικές δράσεις, η Ευρωπαϊκή γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111 και η Ευρωπαϊκή γραμμή για εξαφανίσεις παιδιών 116 000 σε συνεργασία με το CRC Policy Center .

Ο ΣΠΑΒΟ αποτελεί τη μοναδική εξειδικευμένη δομή στην Κύπρο για προστασία, στήριξη και θεραπεία θυμάτων και δραστών ενδοοικογενειακής βίας, ενώ του έχει ανατεθεί η λειτουργία του Σπιτιού της Γυναίκας, από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Όλες οι υπηρεσίες του συνδέσμου προσφέρονται δωρεάν.

Με την πρωτοβουλία της αυτή, η Εταιρεία αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της σχετικά με την καταπολέμηση της βίας τόσο εντός της οικογένειας, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

365 ημέρες τον χρόνο στην στάνη και το άρμεγμα – Κύπρια άφησε την δουλειά της για να ασχοληθεί με την κτηνοτροφία

«Αβέρτα» υπερωρίες οι Κύπριοι εργαζόμενοι – 1 στους 10 δουλεύουν πάνω από 49 ώρες την εβδομάδα

Δάκρυα χαράς στο J2US: Η επί σκηνής πρόταση γάμου - Δείτε βίντεο

Καιρός: Ξυπνάμε με ήλιο και μετά… τοπικές βροχές – Παρόμοιο σκηνικό και τις επόμενες μέρες

Η ιστορία του «πιο στοιχειωμένου σπιτιού» - Η υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη για περισσότερα από 100 χρόνια

Είχαν Άγιο - Τυλίχθηκε στις φλόγες όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Πρόλαβαν να εξέλθουν τρία πρόσωπαΑνάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Ανάλυση – Ευρωεκλογές: Οι δημοσκοπήσεις και ο πανικός των παραδοσιακών κομμάτων για την άνοδο του ΕΛΑΜ - Ο άγνωστος «Χ»

Μόλις 14 ημέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου και το πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά με αλληλοκατηγορίες κομμάτων και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top