ΥΓΕΙΑ

Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Αποφασίσατε να απαλλαγείτε από το τσιγάρο; Να το κόψετε και να ξεμπερδέψετε με την κακή αυτή συνήθειά σας, για να αποκτήσετε ξανά τη χαμένη υγεία σας; Τότε, αξίζετε ένα μεγάλο «μπράβο», αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο αγώνα σας.

Οι πρώτες ημέρες είναι πάντα δύσκολές, καθώς είναι οι ημέρες της αλλαγής και της προσαρμογής. Για να αντέξετε, λοιπόν, χωρίς νικοτίνη και να μην υποκύψετε στον εθισμό σας σε αυτήν, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

-Φροντίστε να βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας, ώστε η αναπνοή σας να είναι δροσερή για να καταπολεμήσετε την ανάγκη σας για τσιγάρο.

-Απασχολήστε το στόμα σας, μασώντας τσίχλες χωρίς ζάχαρη, πίνοντας τσάι ή χυμούς.

-Απασχολήστε τα χέρια σας, παίζοντας είτε με ένα κομπολόι, είτε με ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, είτε με ένα μικρό μπαλάκι.

-Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

-Ξεκινήστε γυμναστική, ώστε να έχετε ένα καλό κίνητρο να μείνετε «καθαροί» από τη νικοτίνη.

-Προτιμήστε να πηγαίνετε σε μέρη που το κάπνισμα απαγορεύεται.

-Μην ενδίδετε σε πιέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον σας, που μπορεί να μην παίρνουν στα σοβαρά τόσο την απόφασή σας, όσο και την προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα.

-Προετοιμαστείτε ψυχολογικά και εφοδιαστείτε με υπομονή για τα συμπτώματα της στέρησης από τη νικοτίνη, όπως οξυθυμία, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, διαταραχές στον ύπνο, αυξημένη όρεξη.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top