Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Κόψατε το κάπνισμα; 8 τρόποι για να αντέξετε χωρίς νικοτίνη

Αποφασίσατε να απαλλαγείτε από το τσιγάρο; Να το κόψετε και να ξεμπερδέψετε με την κακή αυτή συνήθειά σας, για να αποκτήσετε ξανά τη χαμένη υγεία σας; Τότε, αξίζετε ένα μεγάλο «μπράβο», αλλά και μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αντεπεξέλθετε στο δύσκολο αγώνα σας.

Οι πρώτες ημέρες είναι πάντα δύσκολές, καθώς είναι οι ημέρες της αλλαγής και της προσαρμογής. Για να αντέξετε, λοιπόν, χωρίς νικοτίνη και να μην υποκύψετε στον εθισμό σας σε αυτήν, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω:

-Φροντίστε να βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια σας, ώστε η αναπνοή σας να είναι δροσερή για να καταπολεμήσετε την ανάγκη σας για τσιγάρο.

-Απασχολήστε το στόμα σας, μασώντας τσίχλες χωρίς ζάχαρη, πίνοντας τσάι ή χυμούς.

-Απασχολήστε τα χέρια σας, παίζοντας είτε με ένα κομπολόι, είτε με ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, είτε με ένα μικρό μπαλάκι.

-Αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.

-Ξεκινήστε γυμναστική, ώστε να έχετε ένα καλό κίνητρο να μείνετε «καθαροί» από τη νικοτίνη.

-Προτιμήστε να πηγαίνετε σε μέρη που το κάπνισμα απαγορεύεται.

-Μην ενδίδετε σε πιέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον σας, που μπορεί να μην παίρνουν στα σοβαρά τόσο την απόφασή σας, όσο και την προσπάθειά σας να κόψετε το κάπνισμα.

-Προετοιμαστείτε ψυχολογικά και εφοδιαστείτε με υπομονή για τα συμπτώματα της στέρησης από τη νικοτίνη, όπως οξυθυμία, άγχος, δυσκολία στη συγκέντρωση, διαταραχές στον ύπνο, αυξημένη όρεξη.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Στην Πύλα απόψε Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν - Το μήνυμα πίσω από την κοινή τους παρουσία

Το παρών τους στο 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, θα δώσουν στις επτά απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Τουφάν Έρχιουρμαν.

BEST OF TOTHEMAONLINE