ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΠτΔ: Παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου από το Μέλος του Συνεδρίου κ. Λάζαρο Λαζάρου.

Επιδίδοντας την έκθεση, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «έχω την τιμή να σας επιδώσω την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2017. Δεν υπάρχει οτιδήποτε σημαντικό που να αφορά την Κύπρο.

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η Κύπρος πάει πολύ καλά στα θέματα απορρόφησης (κονδυλίων από ταμεία της ΕΕ), είναι στις υψηλότερες βαθμίδες σε σύγκριση με άλλες χώρες και τόσο ως Ελεγκτής της ΕΕ όσο και ως Κύπριος πολίτης είμαι περήφανος για τον τρόπο που οι κρατικές Υπηρεσίες διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν έχουμε οποιαδήποτε παρατήρηση για αυτό το θέμα.

Γίνεται χρηστή διαχείριση και γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της προγραμματικής περιόδου θα έχουμε πλήρη απορρόφηση, όπως και στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους».

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πραγματικά με χαροποιεί και με ικανοποιεί το γεγονός ότι η Κύπρος, σαν αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού των αξιόλογων τεχνοκρατών που διαθέτουμε έχει κατορθώσει μέσα από τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης να απορροφά τα  όσα αναλογούν στην πατρίδα μας και να κατατάσσει την Κύπρο στις πρώτες θέσεις.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν παρουσιάζονται καταχρήσεις ή οπωσδήποτε στοιχεία διαφθοράς και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Θέλω να πιστεύω ότι με τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων θα γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα κάνουμε κατορθωτό στο τέλος να απορροφήσουμε και όσα το Ταμείο Ανάκαμψης και Συνοχής προνοεί, που είναι 1,2 δις ευρώ.

Για άλλη μια φορά θέλω να σε ευχαριστήσω για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ, αλλά και να μοιραστώ μαζί σου αυτό που σε κάνει περήφανο και που είναι η πρόοδος που παρουσιάζει η χώρα μας και η συνέπεια απέναντι στις υποχρεώσεις της, αλλά και στα δικαιώματα της».

Απαντώντας ο κ. Λαζάρου ανέφερε ότι «έχετε αγγίξει ένα πολύ σημαντικό θέμα, διότι τα κονδύλια που θα πάρει η Κύπρος από το Ταμείο Ανάκαμψης στηρίζονται στο αν θα γίνουν οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις. Επομένως, να μην το παίρνουμε ως δεδομένο ότι τα ποσά που έχετε αναφέρει θα τα πάρουμε. Εξαρτάται από το αν θα καταφέρουμε να κάνουμε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να πιστεύω πως οι πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν, διότι αφορά την Κύπρο και δεν αφορά επιλεκτικές πολιτικές της όποιας Κυβέρνησης. Πιστεύω στον πατριωτισμό, πιστεύω στην πολιτική ωριμότητα, μπορεί σε προεκλογικές περιόδους να υπάρχει μια τοξικότητα του κλίματος, αλλά όταν οι κρίσιμες ώρες το απαιτήσουν όλοι επιδεικνύουν τον αναγκαίο πατριωτισμό. Για αυτό και πιστεύω και ευελπιστώ ότι θα κάνουμε κατορθωτό, όπως και μέχρι σήμερα, να απορροφήσουμε και τα όσα το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top