Για τις επιπτώσεις του COVID-19 συζήτησαν Δήμαρχος Στροβόλου και Πρέσβειρα Γαλλίας

Για τις επιπτώσεις του COVID-19 συζήτησαν Δήμαρχος Στροβόλου και Πρέσβειρα Γαλλίας

Τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στους Δήμους συζήτησε ο Δήμαρχος Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, με τη νέα Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Salina Grenet-Catalano, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής συνάντησης την Τετάρτη, 10 Μαρτίου.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις του Covid-19 στην κυπριακή κοινωνία και οικονομία και πώς έχουν επηρεάσει τους Δήμους γενικότερα, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της Μείζονος Λευκωσίας, με βασικότερες το κυκλοφοριακό πρόβλημα και τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και οι δυνατότητες και προοπτικές αντιμετώπισής τους μέσω του προτεινόμενου νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπρόσθετα, από τον Δήμαρχο Στροβόλου αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν δρομολογηθεί ή είναι σε εξέλιξη για την ανάδειξη του Παλαιού Πυρήνα Στροβόλου και συγκεκριμένα, η ανάπλαση της Πλατείας και τα Εγκαίνια του Μουσείου του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου, στο πλαίσιο και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και του αγώνα των Κυπρίων στην Εθνική Παλιγγενεσία του 1821.

Τέλος, αναφέρεται ότι συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας με την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της γαλλικής κουλτούρας και γλώσσας, μέσω διαδραστικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης, ο Δημοτικός Γραμματέας Στροβόλου, Γιώργος Χριστοδούλου και η Elodie Wynar, Ακόλουθος Συνεργασίας για τη Γαλλική Γλώσσα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έχει ξεκινήσει σταδιακά ένας διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση» - Όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο για Ουκρανία

ΠτΔ: «Έχει ξεκινήσει σταδιακά ένας διάλογος με την τουρκική κυβέρνηση» - Όσα συζητήθηκαν στη σύνοδο για Ουκρανία

Βασικό ζητούμενο είναι η διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην Ουκρανία, που είναι άμεσα συνυφασμένες με την ασφάλεια και σταθερότητα στην Ευρώπη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκπροσωπείται σε όποιον σχηματισμό δημιουργηθεί, για να επικρατήσουν αυτές οι συνθήκες στην Ουκρανία.

BEST OF TOTHEMAONLINE