ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κορωνοϊός - Κύπρος: 24χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Κορωνοϊός - Κύπρος: 24χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Ηλικίας 24 ετών είναι το νεαρότερο άτομο που νοσηλεύεται αυτές τις μέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

 
Πρόσθεσε πως «αυτό το διάστημα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς άτομα διαφόρων ηλικιών, με το νεαρότερο άτομο να είναι 24 ετών». «Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που νοσηλεύονται έπεσε στα 62 έτη και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα έχουν εμβολιαστεί», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 68 ασθενείς εκ των οποίων οι έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης». Ταυτόχρονα, ανέφερε, «θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι χθες δόθηκαν 14 εξιτήρια σε ασθενείς των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό ήταν αρνητικές».
 
Ωστόσο, σημείωσε «αυτό το διάστημα είμαστε σε κρίσιμη φάση, αφού τις τελευταίες δέκα μέρες έγιναν αρκετές εισαγωγές στο νοσοκομείο ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα λοίμωξης κατωτέρου αναπνευστικού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Αμαλία Χατζηγιάννη είπε πως «παγκύπρια τέσσερα είναι τα Γενικά Νοσοκομεία που νοσηλεύουν ασθενείς με κορωνοϊό. Αυτό όμως θα αλλάξει και σύντομα όλα τα δημόσια Νοσηλευτήρια θα φιλοξενούν τέτοιους ασθενείς, ενώ αυτό το διάστημα έχουν σταματήσει τα επείγοντα χειρουργεία, ούτως ώστε να υπάρχουν περισσότερες ελεύθερες κλίνες».
 
Σημείωσε ακόμα πως «στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου λειτουργούν κανονικά τα εξωτερικά ιατρεία και το Τμήμα Πρώτων Βοηθειών, ενώ περιστατικά που χρήζουν θεραπείας από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου παραπέμπονται κυρίως στο Νοσοκομείο Λάρνακας και στο Νοσοκομείο Λευκωσίας».
 
Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση «στον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για τον γενικό πληθυσμό και τα διατάγματα που εκδίδει κατά καιρούς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να μειωθούν οι εισαγωγές στα δημόσια Νοσηλευτήρια και να νοσηλεύονται άτομα που έχουν σοβαρά συμπτώματα και πραγματικά έχουν ανάγκη θεραπείας».

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top