ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το δικαίωμα επιδόματος ασθενείας στα 63 για όσους δεν έλαβαν σύνταξη συζήτησε η Επ. Εργασίας της Βουλής

Το δικαίωμα επιδόματος ασθενείας στα 63 για όσους δεν έλαβαν σύνταξη συζήτησε η Επ. Εργασίας της Βουλής

Η Κοινοβουλευτική Εργασίας συζήτησε σήμερα, νομοσχέδιο για παραχώρηση δυνατότητας σε όσους έχουν κλείσει το 63ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν αιτηθεί και λάβει σύνταξη, να μπορούν να λαμβάνουν επίδομα ασθενείας.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Bουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Φακοντής, ανέφερε ότι το ζήτημα συζητείται στη Βουλή εδώ και τρία χρόνια και η Επιτροπή ζήτησε να ρυθμιστεί και το επίδομα ασθένειας και το επίδομα ανεργίας. Πρόσθεσε ότι παρά το ότι υπήρχε υπόσχεση εκ μέρους της Κυβέρνησης ότι θα μπορούσε να ρυθμιστεί και το επίδομα ανεργίας για τα άτομα που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους, μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.
 
«Εμείς έχουμε ενημερώσει ότι επιφυλασσόμαστε, πιθανόν να καταθέσουμε τροπολογία. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα, διότι δεν μπορεί να υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων», ανέφερε ο κ. Φακοντής.
 
Συμπλήρωσε ότι όσον αφορά το επίδομα ασθένειας, ενώ είναι ενώπιόν τους το σχετικό νομοσχέδιο για παραχώρηση επιδόματος, εντούτοις μπαίνουν τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που δημιουργούν άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων. Όπως είπε, ένας ο οποίος είναι 62 ετών, δικαιούνται να υποβάλει αίτηση για επίδομα ασθένειας, αν έχει τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, δηλαδή μπορεί να είναι και άνεργος το 2021 και να έχει εισφορές το 2020 και να δικαιούται να πάρει επίδομα ασθενείας.

Ωστόσο, ανέφερε, ένας ο οποίος έκλεισε τα 63, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος να πάρει σύνταξη και είναι άνεργος, δεν θα έχει τη δυνατότητα με βάση τις ασφαλιστικές δικλείδες που θέτει το Υπουργείο να γίνει δικαιούχος σε επίδομα ασθένειας.  
 
Κρίναμε, είπε, ότι αυτό είναι άνιση μεταχείριση μεταξύ των εισφορέων και για αυτό και προτιθέμεθα να καταθέσουμε τροπολογία, ώστε οι ασφαλιστικές δικλείδες να αφαιρεθούν και να υπάρχει ίση μεταχείριση και αυτών που έχουν συμπληρώσει το 63ο έτος της ηλικίας τους για το επίδομα ασθένειας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top