Ελλάδα: Παράταση lockdown και νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Ελλάδα: Παράταση lockdown και νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Την παράταση του lockdown σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανάμεσά τους η Αττική και η Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως πέντε νέες περιοχές μπαίνουν από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου στο «βαθύ κόκκινο» Πρόκειται για: την ΠΕ Κοζάνης, την ΠΕ Πέλλας, τον δήμο Γρεβενών, τον δήμο Κιλκίς και τον δήμο Βέροιας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εμφάνισε αύξηση 81,8% στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εμφάνισε αύξηση 101,9% (!) στα ενεργά κρούσματα σε 10 ημέρες.

Ακόμα, στον δήμο Γρεβενών τα ενεργά κρούσματα σχεδόν τετραπλασιάστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ ο δήμος Κιλκίς παρουσίασε αύξηση των ενεργών κρουσμάτων 129,4% τις τελευταίες 10 μέρες.

Τέλος στον δήμο Βέροιας τα ενεργά κρούσματα παρουσίασαν αύξηση 116,2% τις τελευταίες 10 μέρες.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο» παραμένουν: Αττική, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Βοιωτία, Εύβοια εκτός του δήμου Σκύρου, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Θεσπρωτία, Ηράκλειο, Λέσβος, Ζάκυνθος, Μύκονος, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Αμφίπολης, Σκιάθου, Καρδίτσας και Καστοριάς και Ορεστίδος.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE