ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Για τραμ σε πυκνές αστικές περιοχές μίλησε ο Καρούσος - 1,2 δις ευρώ το κόστος

ΚΥΠΡΟΣ: Για τραμ σε πυκνές αστικές περιοχές μίλησε ο Καρούσος - 1,2 δις ευρώ το κόστος

Η Κύπρος υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του ρόλου των σιδηροδρόμων στη μεταφορά αγαθών και ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν διαθέτει σιδηροδρομική υποδομή, τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος σε παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αντικείμενο την προώθηση των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι θεωρεί την πρωτοβουλία Shift2Rail όσο και πιθανές παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν μελλοντικά, ως ευκαιρία χρηματοδότησης μελλοντικών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως έγινε γνωστό, στην παρέμβασή του ο Υπουργός επεσήμανε ότι "είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικά μέσα κινητικότητας για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης". 

Επιπλέον τόνισε ότι "οι σιδηρόδρομοι συμβάλλουν στην εκπλήρωση της εξελισσόμενης πολιτικής για την κλιματική αλλαγή των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μείωση της εξάρτησης από μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας". 

"Η διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων μέσω σιδηροδρόμων συμβάλουν με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο στην επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκή Ένωσης για να καταστεί το 2050 περιβαλλοντικά ουδέτερη", σημείωσε προς τους ομολόγους του.

Επεσήμανε δε ότι "παρά την μη ύπαρξη οποιασδήποτε σιδηροδρομικής υποδομής, η Κύπρος έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένες μελέτες και προτίθεται όπως στο μέλλον να εισαγάγει τραμ σε πυκνές αστικές περιοχές και να συνδέσει σιδηροδρομικά τις κύριες πόλεις με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια  του νησιού". 

"Το κόστος υλοποίησης του πιο πάνω εγχειρήματος εκτιμάται στα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ,  και η χρηματοδότηση από το κράτος έχει υπολογιστεί στο 50%" ανέφερε ο κ. Καρούσος και εξήγησε ότι θεωρεί την πρωτοβουλία Shift2Rail όσο και πιθανές παρόμοιες πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν μελλοντικά, "ως ευκαιρία χρηματοδότησης των πιο πάνω σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλλει απειλές για την ζωή του ο Βέργας: «Υποψιάζομαι ποιος βρίσκεται πίσω» - Όσα αναφέρει στο «Τ»

«Κέντρο» πορνογραφικού υλικού η Κύπρος - Στο «μικροσκόπιο» οι έδρες πέντε εταιρειών

Ιατρική αμέλεια καταγγέλλει η οικογένεια της 8χρονης Καισσαριανής - Άφησε την τελευταία της πνοή στο Μακάρειο

Έρχονται αλλαγές με το πράσινο βέλος για στροφή δεξιά - Θα τοποθετηθούν τελικά χρονόμετρα;

Αναστάτωση σε Γυμνάσιο της Λάρνακας - Έλαβαν τηλεφώνημα για βόμβα

Τροχαίο στην Αγία Νάπα: Δεν φορούσαν κράνος οι δύο νεαροί - Χωρίς άδεια και ασφάλεια ο οδηγόςΕξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την κόντρα Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας ο ΠτΔ: «Εκπροσωπούμε θεσμούς και οφείλουμε να συνεργαζόμαστε»

Πολύ δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν στη βάση του Συντάγματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top