ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Πάσχα – Τι μέλλει γενέσθαι με «κέρφιου» και 8998 τις Άγιες Μέρες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στο Πάσχα – Τι μέλλει γενέσθαι με «κέρφιου» και 8998 τις Άγιες Μέρες

Από τους κρισιμότερους μήνες, φαίνεται να είναι ο Απρίλιος, σε σχέση με την πανδημία στο νησί μας, καθώς τα πράγματα δείχνουν πως είμαστε αντιμέτωποι με το τρίτο κύμα της πανδημίας, την ώρα που τέθηκαν σε ισχύ διάφορες χαλαρώσεις.

Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, με αποκορύφωμα τα 705 περιστατικά που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή (02/04), με τους επιδημιολόγους και το Υπουργείο Υγείας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μπορεί να πλησιάζουμε προς το Πάσχα, ωστόσο είναι όλα ρευστά για το πώς θα μοιάζει η φετινή Ανάσταση, καθώς σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, την προηγούμενη εβδομάδα, το διάταγμα που είναι τώρα σε ισχύ ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου (Μεγάλη Παρασκευή).

Αν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει πιθανόν, να πάμε σε κατάργηση του SMS και του «κέρφιου» από την μέρα του Πάσχα, ωστόσο στο τραπέζι είναι και το ενδεχόμενο να παραμείνουν όπως είναι τα πράγματα, καθώς την Κυριακή του Πάσχα ο κόσμος θα έχει στην διάθεση του τρία SMS (δεδομένου ότι συνεχίσουμε με τα υφιστάμενα μέτρα). Το χειρότερο σενάριο – το οποίο όλοι απευχόμαστε – είναι να πάμε σε αυστηρότερους περιορισμούς σε περίπτωση που η επιδημιολογική εικόνα αγγίξει ξανά «κόκκινο».

Σύμμαχος στην κατάσταση, η εμβολιαστική κάλυψη που προχωρά κανονικά και όπως δείχνουν τα δεδομένα μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε περισσότερες χαλαρώσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Κυριακή 04/04), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 431νέα κρούσματα, (ποσοστό θετικότητας: 0,79%) ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 47.713, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 261.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιστημονικής ομάδας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, δήλωσε πως λαμβάνει διάφορα μηνύματα, για το ότι ο κόσμος δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας, κρούοντας για ακόμα μια φορά «καμπανάκι» κινδύνου».

«Εφόσον δεν υπάρχει συμμόρφωση από κάποιους προς τα μέτρα, τότε η πιθανότητα μετάδοσης του ιού αυξάνεται...Τις τελευταίες ημέρες είχα σωρηδόν από μηνύματα και καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα μέτρα καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις.», δήλωσε, τονίζοντας παράλληλα πως «Αυτό μπορεί να μας βγει πολύ ξινό αν δεν προσέξουμε.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top