Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Εκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, απηύθυνε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε επίσκεψη στο ΓΝ Αμμοχώστου

09.04.2021
14:43
Πολιτική

Εκκληση στον κόσμο να αφήσει κατά μέρος τις εύλογες ανησυχίες, να σκεφτεί τη ζωή του και να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, απηύθυνε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, και κληθείς να σχολιάσει το έργο και τη συμβολή των λειτουργών υγείας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αυτό «δεν χρειάζεται να το πω εγώ ή εσείς, το λένε οι 1300 ασθενείς με Covid που εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια. Αλλά το πιο σημαντικό είναι τα θετικά αποτελέσματα που δίδουν τον τίτλο τιμής σε όλους όσοι εργάζονται και εργάστηκαν εδώ».
 
Πραγματικά, συνέχισε ο Πρόεδρος, «είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος σήμερα διότι συναντώ τους ανθρώπους που οδήγησαν τη χώρα μας στη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι οποιαδήποτε άλλη, θεωρείτο προηγμένη ή σύγχρονη χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «δεν θέλω να εμπλακώ σε πολιτικές συζητήσεις. Αυτό που λέω καταγράφεται σε αριθμούς, καταγράφεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν χρειάζεται να οξύνω κλίμα». Σημείωσε πως «έχει δικαίωμα η αντιπολίτευση να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και ο λαός γνωρίζει καλύτερα παντός άλλου».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει μια δυστοκία από πλευράς των πολιτών σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εύλογα, μετά από τον σάλο που δημιουργήθηκε, κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες. Όμως, εάν υπολογίσετε το ποσοστό που μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, σε σχέση με φάρμακα της καθημερινής χρήσης, όπως παυσίπονα κ.λπ., που μπορεί να έχουν περισσότερες πολλές φορές παρενέργειες, πιστεύω ότι το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο, για αυτό και κάλεσα και καλώ τον κόσμο, αφήνοντας κατά μέρος τις εύλογες ανησυχίες, να σκεφτεί τη ζωή του».
 
Ο εμβολιασμός, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι που σώζει ζωές και να μην παραγνωρίζουμε ότι πολλές φορές υπεισέρχονται πολλές σκοπιμότητες στην καταπολέμηση ή την υπεράσπιση ή την προώθηση ενός φαρμάκου. Τίποτα πέραν αυτού».

Τόνισε στη συνέχεια: «Μόνο, καλώ τον κόσμο να αφήσει τις φοβίες» και επανέλαβε ότι «είναι τόσο ελάχιστες οι συνέπειες από τις ενδεχόμενες παρενέργειες που μπροστά στη διάσωση της ζωής νομίζω ότι υπερέχει μια παρενέργεια που μέσα από την επιστημοσύνη των γιατρών μας, μπορεί να αντιμετωπιστεί».  
 
Ερωτηθείς για την επέκταση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σε οκτώ βδομάδες θα είναι έτοιμο να παραδοθεί, τουλάχιστον όσον αφορά τις εσωτερικές δομές, έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και ασθενείς πέραν των όσων προσβάλλονται από Covid. Ηταν μια υποχρέωση της πολιτείας την οποία υλοποιούμε όπως υλοποιήσαμε το ΓεΣΥ».
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ακόμα πως «χρειάζεται αποφασιστικότητα και αυτή τη διαθέτουμε και ό,τι χρειάζεται να γίνει για τον κάθε πολίτη, οτιδήποτε του χρωστάμε θα το ξοφλήσουμε».

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψη του Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, η Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας - Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη, ο Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Λάρνακας – Αμμοχώστου Γιώργος Καροτσάκης, ο Διευθυντής του γραφείου του ΠτΔ Πέτρος Δημητρίου, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Κοινοτάρχες της περιοχής.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ