ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δεν πρέπει να κρύβουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία κάτω από το χαλί

ΥΠΕΞ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δεν πρέπει να κρύβουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία κάτω από το χαλί

Την άποψη ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να κρύβουν τις διαφορές τους κάτω από το χαλί, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την περασμένη Πέμπτη. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να κρύψουμε κάτω από το χαλί τα ζητήματα στα οποία έχουμε διαφορετική αντίληψη» επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι η επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο είναι δύσκολη και έχει ως προϋπόθεση η Άγκυρα να αρχίσει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα.

Αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου, ο Νίκος Δένδιας είπε ότι, παρά την αντιπαράθεση, μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη πράξη σταδιακής βελτίωσης των σχέσεων των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Τσαβούσογλου θα επιδιώξουν να συναντηθούν ξανά στην Αθήνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θετικό κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Τούρκο Πρόεδρο και επεσήμανε ότι δεν βλέπει σκλήρυνση της τουρκικής θέσης στα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, αλλά μια «παγίωση θέσεων που εκφεύγουν της διεθνούς νομιμότητας».

«Πάγια επιδίωξη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η βελτίωση τόσο των διμερών σχέσεων όσο και των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας. Έτσι υποβάλαμε συγκεκριμένες προτάσεις σε μία σειρά από σημαντικούς τομείς. Όπως της οικονομίας, του εμπορίου, των μεταφορών, της ηλεκτρικής ενέργειας, στο πλαίσιο της συνεργασίας και με τη Βουλγαρία, στις τηλεπικοινωνίες και ούτω καθεξής. Παράλληλα, προτείναμε τη σύγκληση των σχετικών ομάδων εργασίας, ορισμένες από τις οποίες έχουν να συνέλθουν εδώ και χρόνια. Και θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρωτοβουλία αυτή βρήκε άμεση ανταπόκριση από την τουρκική πλευρά, η οποία υπέβαλε και αυτή τις δικές της προτάσεις, δημιουργώντας ένα σαφές πλαίσιο στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε εποικοδομητικά», τόνισε ο Νίκος Δένδιας. 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top