ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων - Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Κατεχόμενα: Εκδήλωση διαμαρτυρίας Τ/κ δικηγόρων - Καταδικάζουν τις δηλώσεις Ερντογάν

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του «ανωτάτου/συνταγματικού δικαστηρίου» τα μέλη του τ/κ δικηγορικού συλλόγου καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που αφορούσαν στην απόφασή του για τα μαθήματα κορανίου.

 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, κατά την εκδήλωση οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν τη στήριξη τους στην ανεξαρτησία της «δικαιοσύνης» στα κατεχόμενα δηλώνοντας ότι θα την υπερασπιστούν, αφού είναι η εγγύηση της δικαιοσύνης.
 
Κρατούσαν φωτογραφίες του Κεμάλ Ατατούρκ και φώναζαν συνθήματα όπως «υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης (σ.σ αναφέρονται στη δικαστική εξουσία)».
 
Η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου» Ναρίν Φερντί Σεφίκ εξέφρασε την στήριξη της στην διαμαρτυρία βγαίνοντας στο μπαλκόνι του γραφείου της όπου και χαιρέτισε τους διαμαρτυρόμενους.
 
Ο «πρόεδρος» του τ/κ δικηγορικού συλλόγου Χασάν Εσένταγλι είπε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά και άλλων Τούρκων πολιτικών έγιναν χωρίς αυτοί να γνωρίζουν την απόφαση του «συνταγματικού δικαστηρίου» της 15ης Απριλίου 2021 με αποτέλεσμα να μεταφράζονται οι δηλώσεις ως επίθεση στο δικαστικό σύστημα των κατεχόμενων.
 
Δεν είναι αποδεκτές τέτοιου είδους δηλώσεις αφού δεν σέβονται τις αποφάσεις «δικαστηρίων» «άλλης χώρας» (ψευδοκράτους) είπε προσθέτοντας ότι θα συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top