Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την κατεπείγουσα ψήφιση των νομοθετημάτων για τα ονόματα των κομμάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την κατεπείγουσα ψήφιση των νομοθετημάτων για τα ονόματα των κομμάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα της Κυβέρνησης να συζητηθούν και ψηφιστούν το νομοσχέδιο και ο κανονισμός για αλλαγή του εκλογικού νόμου, για τις ονομασίες των κομμάτων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και ως εκ τούτου, τα δύο νομοθετήματα θα παραμείνουν προς εξέταση και ψήφιση από τη Βουλή που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Την ένσταση του κόμματος του να συζητηθούν και ψηφιστούν κατεπειγόντως διατύπωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.
 
Ακολούθησε δηλώνοντας ένσταση ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης διευκρινίζοντας ότι η ένσταση εδράζεται στη θέση  επί της αρχής να μην αλλάζει ο εκλογικός νόμος πριν τις εκλογές.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αφού διευκρίνισε ότι το κόμμα του μπορεί να αποδεχθεί και να τοποθετηθεί και στα πέντε νομοθετήματα που ζητήθηκε να κηρυχθούν επείγοντα, διευκρίνισε ότι αν τα δύο νομοθετήματα εξετάζονταν επειγόντως το κόμμα του θα καταψήφιζε και το νόμο και τον κανονισμό.
 
Τη θέση ότι τα νομοθετήματα αυτά δεν μπορούν να κηρυχθούν κατεπείγοντα διατύπωσε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
 
ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE