ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέα μέτρα κορωνοϊού: Μπέρδεμα με δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία – Ξεκαθαρίζει το Υπ Υγείας τι ισχύει στην εκπαίδευση

Νέα μέτρα κορωνοϊού: Μπέρδεμα με δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία – Ξεκαθαρίζει το Υπ Υγείας τι ισχύει στην εκπαίδευση

Απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα δίνει το Υπουργείο Υγείας όσον αφορά την εκπαίδευση. 

- Τι ισχύει για τους βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και την προδημοτική και ειδική εκπαίδευση;
Οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και η προδημοτική του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Τα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εκδώσει το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

- Τι ισχύει για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κέντρων και πώς θα διδάσκονται τα ιδιαίτερα απογευματινά μαθήματα;
Τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά κέντρα παραμένουν κλειστά και η εκπαίδευση γίνεται διαδικτυακά μέσω τηλεκπαίδευσης/εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Νοείται ότι επιτρέπεται η διδασκαλία με φυσική παρουσία μέχρι δύο ατόμων περιλαμβανομένου του εκπαιδευτή (1+1).

-Το μέτρο για διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων εφαρμόζεται ενδεικτικά σε περιπτώσεις όπως: μαθήματα μουσικής (μουσικά όργανα, φωνητική, χορωδία, κοκ), ζωγραφικής, τέχνης, γυμναστικής, χορού, θεάτρου, ξένων γλωσσών, ενισχυτική διδασκαλία σχολικών μαθημάτων (μαθηματικά, χημεία, φυσική, ιστορία, κτλ).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top