Καραγιάννης."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Δρ. Καραγιάννης: Αυτή είναι η διαδικασία του επόμενου «unlock» - Όσα είπε για πιστούς στις εκκλησίες – ΒΙΝΤΕΟ

26.04.2021
09:33
Κορωνοϊός

Χαμηλότερος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες δυο μέρες, ελπίζοντας πως είναι μια πτωτική πορεία, δήλωσε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, ο κύριος Καραγιάννης ανέφερε πως οι δυο εβδομάδες του lockdown, θα βοηθήσουν να φέρουμε τους αριθμούς σε επίπεδα τα οποία να είναι διαχειρίσιμα.

«Οι δυο εβδομάδες πάρθηκαν σε συνάρτηση με το γεγονός ότι αυτή την φορά έχουμε τους εμβολιασμούς που τρέχουν όπως επίσης και ένα μεγάλο αριθμό πολιτών που έχουν λάβει την πρώτη δόση. Αν όλοι μας εφαρμόσουμε όλα αυτά που πρέπει, ίσως κατορθώσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικά επίπεδα», δήλωσε.

Για τον κίνδυνο που υπάρχει να μεταδοθεί ο ιός ανάμεσα σε πιστούς στις εκκλησίας ο Δρ. Καραγιάννης είπε: «Ο κίνδυνος είναι χαμηλότερος αν όλοι φορούν της μάσκες. Αν οι πιστοί είναι καθήμενοι και παρακολουθούν την λειτουργία ο πάλι ο κίνδυνος είναι χαμηλός».

Τέλος ανέφερε πως μετά την 10η Μαίου θα υπάρξουν κάποια περιοριστικά μέτρα για 1 -2 εβδομάδες και μετά ανοίγουμε εντελώς: «Αν θέλουμε να ανοίξουμε την 10η Μάιου και να επιστρέψουμε στο επίπεδο που ήμασταν μέχρι χθες πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε κάτι για 1-2 εβδομάδες για να περιορίσουμε τον ιό, καθώς θα ανοίξουμε εντελώς».

Δείτε όσα είπε: