Προς αναφορά στο Ανώτατο ο νόμος για το ωράριο των καταστημάτων

Προς αναφορά στο Ανώτατο ο νόμος για το ωράριο των καταστημάτων

Υπάρχει πολιτική βούληση για αναφορά του νόμου για το ωράριο των καταστημάτων στο Ανώτατο Δικαστήριο, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, απαντώντας σε ερώτημά του, πως υπάρχουν νομικοί και συνταγματικοί λόγοι που δικαιολογούν την αναφορά.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως θεματοφύλακας του συντάγματος, όφειλε να ρωτήσει και τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος απάντησε προφορικά ότι πράγματι υπάρχουν νομικοί και συνταγματικοί λόγοι που δικαιολογούν την αναφορά”.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τις κινήσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως “η ενημέρωση έγινε την Παρασκευή και υπάρχουν 15 μέρες βάσει του Συντάγματος, που είναι το χρονικό πλαίσιο που μπορεί να αντιδράσει η εκτελεστική εξουσία”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Οργή και καχυποψία στην Άγκυρα για το ισραηλινό αντι-αεροπορικό σύστημα στην Κύπρο

Η τουρκική αρθρογραφία για την ανάπτυξη του ισραηλινού συστήματος Barak MX στην Κυπριακή Δημοκρατία κινείται σε τόνους καταγγελτικούς και δραματικούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE