ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε φεύγουν SMS και «κέρφιου» - Τι αναμένεται να ακούσουμε για αποκλιμάκωση των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πότε φεύγουν SMS και «κέρφιου» - Τι αναμένεται να ακούσουμε για αποκλιμάκωση των μέτρων

Στην δεύτερη εβδομάδα του lockdown πέρασε από σήμερα η Κύπρος, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο πως προχωράμε σε αποκλιμάκωση, καθώς οι φήμες για παράταση των μέτρων πληθαίνουν.


Προς το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις από τον Υπουργό Υγείας με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας να εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο, καθώς τα πολλά κρούσματα και ο αριθμός των νοσηλευόμενων προκαλούν πονοκέφαλο.

Την ίδια ώρα υπάρχει προβληματισμός σχετικά με την Ινδική μετάλλαξη του ιού και φόβοι πως μπορεί εξαπλωθεί και στην Κύπρο.

Να θυμίσουμε πως ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ανέφερε πως όταν εμβολιαστεί περίπου το 60-70% του πληθυσμού αναμένεται να έχουμε πετύχει ανοσία της αγέλης και να κερδίσουμε πίσω την ζωή μας.

Σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 10 του Μάη και εάν γίνονται σκέψεις για πλήρη κατάργηση των SMS, ο κ. Ιωάννου απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι το πρόγραμμα ελέγχου με rapid test θα συνεχίσει και μετά τις 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζουμε πως χθες (Κυριακή του Πάσχα), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένα ακόμη άτομο έχει αποβιώσει από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 314.

Την ίδια ώρα, 292 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 72 σε σοβαρή κατάσταση. Η διάμεση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 58,6 έτη.

Μετά από συνολικά 6,158 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) εντοπίστηκαν 58 νέα κρούσματα (ποσοστό θετικότητας: 0,94%)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top