ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Όσα είπε για τα νέα μέτρα και τα άτομα που απεβίωσαν μετά από εμβολιασμό – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Όσα είπε για τα νέα μέτρα και τα άτομα που απεβίωσαν μετά από εμβολιασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα τρία άτομα που απεβίωσαν χθες (03/05), με ιστορικό εμβολιασμού, τις επόμενες χαλαρώσεις και το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown, μίλησε ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Τρίτης, ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως δεν σημαίνει πως όσοι εμβολιάστηκαν δεν μπορούν να νοσήσουν: «Δεν πρέπει να θεωρήσουμε πως επειδή είμαστε εμβολιασμένοι, δεν μπορούμε να κολλήσουμε καθώς ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνοντας ανέφερε πως αυτοί που έχουν νοσήσει για διάστημα 3 με έξι μηνών είναι δύσκολο να νοσήσουν, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας γύρω στο 30% του πληθυσμού της Κύπρου εμβολιάστηκε.
Σε ό,τι αφορά το πλάνο τις χαλάρωσες των μέτρων ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε πως χρειαζόμαστε ακόμα 2 με 3 μέρες για να δούμε ακριβώς την κατάσταση.

«Ακόμα και με μικρό αριθμό τεστ που είχαμε τις περισσότερες μέρες το ποσοστό θετικότητας παραμένει στα ίδια επίπεδα», δήλωσε.

Δείτε όσα είπε:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παναπεργία για ΑΤΑ: Ποιους τομείς θα επηρεάσει - Η έκκληση του Υπ. Εργασίας και οι θέσεις των συντεχνιών

Παναπεργία για ΑΤΑ: Ποιους τομείς θα επηρεάσει - Η έκκληση του Υπ. Εργασίας και οι θέσεις των συντεχνιών

Σε παναπεργία στις 11 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι συντεχνίες για την ΑΤΑ. Στην πανσυνδικαλιστική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο οίκημα της ΠΕΟ, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν με τρίωρη στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE