ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως πάτε σε ταβέρνες και εστιατόρια πριν το Coronapass - Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πως πάτε σε ταβέρνες και εστιατόρια πριν το Coronapass - Όλες οι λεπτομέρειες

Σε θέμα των ημερών εξελίσσεται η ένταξη του Coronapass στη ζωή μας με τις αντιδράσεις των Κυπρίων πολιτών να ποικίλουν. 

Το νέο αυτό πιστοποιητικό που θα μας συντροφεύει το επόμενο διάστημα αποτελεί το 'χρυσό διαβατήριο' για τις μετακινήσεις μας σε δημόσιους χώρους και υποστατικά, αφού καθίσταται απαραίτητη πλέον η παρουσίαση του σε δεκάδες χώρους όπως η εστίαση, τα γυμναστήρια, τα εμπορικά κέντρα αλλά ακόμη και οι... γαμήλιες δεξιώσεις. 

Όπως λοιπόν έχουμε αναφέρει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί και ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να εφαρμοστεί και αυτό αποτέλεσε ερώτημα εκατοντάδων πολιτών. Δηλαδή πως θα μετακινούμαστε σε όλους τους χώρους που απαιτείται το Coronapass μέχρι να ολοκληρωθούν οι πρόνοιες και διαδικασίες για την έκδοση του; 

Η απάντηση είναι μάλλον απλή και θα μπορούσε κάλλιστα να πηγάζει από τα συμφραζόμενα των διευκρινίσεων. Τι εννοούμε; 

Έχει γίνει εκτενής και επανελειμμένη ανάλυση του τι απαιτείται για την έκδοση του πιστοποιητικού. Ως εκ τούτου για να μπορέσουμε να επισκεφθούμε όλους αυτούς τους χώρους πριν την έκδοση του Coronapass θα πρέπει να έχουμε ένα αποδεικτικό στοιχείο που να αντιστοιχεί σε μία από τις τρεις πρόνοιες του.

Δηλαδή θα πρέπει είτε να είσαι σε θέση να επιδείξεις SMS αποδέσμευσης από το Υπουργείο Υγείας (που επιβεβαιώνει ότι έχεις νοσήσει από κορωνοιό), είτε το απόκομμα που σου επιδίδεται μετά τη διενέργεια rapid test/pcr test που θα έχει ισχύ για 72 ώρες, είτε έγγραφο/καρτέλα από το κέντρο εμβολιασμού που θα επιβεβαιώνει τόσο το γεγονός πως έχεις εμβολιαστεί, όσο και το ότι έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 εβδομάδες από την ημέρα εμβολιασμού. 

Ένα από τα πιο πάνω λοιπόν θα είναι αρκετό σε πρώτη φάση, για να... γλυτώσεις το εξώδικο των 300 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

ΗΠΑ: «Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν»

Επίθεση στο Ιράν με πυραύλους σε τουλάχιστον μια στρατιωτική εγκατάσταση πραγματοποίησε το Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής σύμφωνα με τo ABC και το CNN.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top