ΚΟΣΜΟΣ

Ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων κοντά σε σχολείο θηλέων στην Καμπούλ ανέρχεται σε 50 νεκρούς

Ο απολογισμός των βομβιστικών επιθέσεων κοντά σε σχολείο θηλέων στην Καμπούλ ανέρχεται σε 50 νεκρούς

Οι βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά σε σχολείο θηλέων σε συνοικία της Καμπούλ, στην οποία κατοικούν κυρίως Χαζάροι σιίτες, στοίχισαν τη ζωή σε 50 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το αφγανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Τάρεκ Αριάν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη χθες, Σάββατο, μπροστά από το σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα και πως άλλες δύο βόμβες εξερράγησαν τη στιγμή που οι μαθήτριες έσπευδαν πανικόβλητες να βγουν από το σχολείο. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 100 και πως τα περισσότερα θύματα είναι μαθήτριες. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως όλα τα θύματα, εκτός από επτά ή οκτώ, είναι μαθήτριες που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά το πέρας των μαθημάτων. Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο αφγανός Πρόεδρος Άσραφ Γάνι κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν είναι πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις εναντίον σχολικών ιδρυμάτων στο παρελθόν», δήλωσε ο Αριάν. Ωστόσο οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε τέτοιες επιθέσεις. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνοικία των Χαζάρων σιιτών Νταστ-ε-Μπαρσί, στο δυτικό τμήμα της αφγανικής πρωτεύουσας. Οι σιίτες Χαζάροι γίνονται συχνά στόχοι σουνιτικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι κάτοικοι της συνοικίας έκαναν τα ψώνια τους καθώς πλησιάζει η μουσουλμανική γιορτή Αίντ ελ-Φιτρ που θα σηματοδοτήσει την ερχόμενη εβδομάδα το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού. Οι επιθέσεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει την αποχώρηση των τελευταίων 2.500 στρατιωτών του από το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του μια χώρα που σπαράσσεται από μια σύγκρουση η οποία διαρκεί 20 χρόνια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top