ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές τις χαλαρώσεις φέρνουν τα μειωμένα κρούσματα – Μάσκες, αποστάσεις, ΄κέρφιου’ και clubs

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές τις χαλαρώσεις φέρνουν τα μειωμένα κρούσματα – Μάσκες, αποστάσεις, ΄κέρφιου’ και clubs

Σε διψήφιο αριθμό ανήλθαν χθες Πέμπτη (20/05), τα κρούσματα πράγμα που χαροποιεί τόσο τον Υπουργό Υγείας και τους επιδημιολόγους, αλλά και τους πολίτες καθώς το συγκεκριμένο γεγονός πιθανόν να φέρει περισσότερες χαλαρώσεις από αυτές που περιμέναμε.

Τα 77 κρούσματα έφεραν χαμόγελα και στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο οποίος σε ανάρτηση του έγραψε: «Η πολύ καλή βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ρυθμό. Τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών είναι η επιβράβευση των κόπων πολλών ανθρώπων της πρώτης γραμμής και των θυσιών των πολιτών. Τους ευχαριστούμε όλους. Συνεχίζουμε προσεκτικά με τήρηση των μέτρων, εμβολιασμούς/τεστ, και σίγουρα θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες.».

Σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις, όπως αναφέραμε ξανά το επόμενο μέτρο που αναμένεται να αρθεί είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που πιθανόν μέχρι και τις Αρχές Ιουνίου θα καταργηθεί.

Υπενθυμίζουμε πως στις 10 Ιουνίου θα γίνει το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των κέντρων αναψυχής που αναμένεται να λειτουργήσουν με τα πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα τα μπαρ, πιθανόν να μην ανοίξουν για να κάθονται οι θαμώνες, αλλά μόνο για να πηγαίνουν να παίρνουν ποτό και να επιστρέφουν στο τραπέζι τους. Μέσα στους μήνες του καλοκαιριού αν η επιδημιολογική εικόνα προχωρήσει σε καλύτερα επίπεδα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στο κόσμο να κάθετε, ωστόσο με αποστάσεις. 

Για τα μέτρα αυτοπροστασίας που θα έχουμε το καλοκαίρι,  υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η χρήση τη μάσκας για τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι απαραίτητη μόνο σε εσωτερικούς χώρους και να καταργηθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα υπάρξει και μείωση των μέτρων αποστάσεων σε άτομα στους δημόσιους χώρους, από δυο μέτρα σε ένα.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top